субота, 12 червня 2021 02:28

Дешево і надійно: архітектори показали забутий матеріал у сучасних будинках
10

Фото: architizer.com

Солома - надійний та популярний матеріал у місцях без зими. Він часто приваблює архітекторів неординарністю та зближенням з природою.

Про це пише сайт Architizer

Цим водонепроникним матеріалом покрили школу в Африці. Проєкт є першою в регіоні, яка пропонує не лише релігійну, але й світську програму навчання.

Дах надає школі скульптурного вигляду, оскільки лінія даху і довжина карниза варіюються в залежності від кладки. Саме цей нахил допомагає підтримувати прохолоду в класних приміщеннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сучасна спальня без зайвого: показали стильні ідеї дизайну

Також із соломи роблять будинки для релаксації та відпочинку. Будинок складається з декількох модулів, які об'єднані штучним ставком. Кольори й текстура сіна переходять й в інтер'єр, на стелі будівлі проступають яскраві кедрові планки.

Архітектори Таїланду відмовляються від матеріалів, які забруднюють середовище. Відтак, в їхніх проєктах зустрічаються екологічно чисті матеріали, вторинна деревина і солома.

Оскільки в сезон сильних дощів рівень води різко підвищується, подібні проєкти робляться на підвищеннях, таке рішення допомагає мінімізувати пошкодження.

У Бразилії закінчили будівництво сімейної резиденції, від якої захоплює подих. Вона має площу 300 м² із просторим подвір'ям, яке прикрашає басейн. Навколо ростуть екзотичні рослини.

Будівля складається з двох взаємопов'язаних блоків, "вітальні" та "спальної зони". Обидва підтримують постійний візуальний зв'язок із садом та головним будинком.

Зараз ви читаєте новину «Дешево і надійно: архітектори показали забутий матеріал у сучасних будинках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути