Хто вірив поширеній думці, що гарячу чи теплу їжу не можна ставити в холодильник, тепер будуть робити інакше.
Експерти розвіяли міф, що теплі страви спочатку мають охолонути, а вже потім зберігати у холодильній камері.
Блогерка з ніком madamesweat у відео для Tik-Tok розповіла, у якому вигляді треба ставити їжу, пише Mirror.
"Правда чи ні, що зберігання теплої їжі в холодильнику може спричинити появу бактерій? "Моя свекруха завжди казала: "Не клади їжу в холодильник, дай їй охолонути, інакше в ній заведуться бактерії". І знаєте що? Вона помилялася", - наголошує експерт.
Чим швидше ви поставите залишки страви до холодильника, тим це краще для продовження терміну зберігання іжі, вважає вона.
"Ви повинні класти їжу в холодильник теплою. Чим швидше ви її туди покладете, тим краще. Єдина хитрість полягає в тому, щоб переконатися, що вона знаходиться в неглибокому посуді - не ставте в холодильник велику гігантську тарілку, тому що вона буде довше охолоджуватися. Але цілком прийнятно ставити в холодильник теплу їжу. Насправді, не залишайте їжу на столі. Якщо ви залишили її більше, ніж на дві години, ви можете з таким же успіхом викинути її у смітник", - робить висновок експерт із гігієни.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запам'ятайте цей список: вісім продуктів, які не можна тримати на одній полиці
Підтримуючи твердження мадам Піт, Зої Аджей, старший викладач з гостинності в Інституті гостинності та туризму UEL вказала на те, що залишки їжі не можна залишати при кімнатній температурі більше ніж на 1 годину.
"Згідно з правилами безпеки харчових продуктів, необхідно дати гарячій їжі охолонути, перш ніж класти її в холодильник. Її не можна залишати при кімнатній температурі більше ніж на одну годину", - наголошує вона.
Мікрохвильова піч для багатьох є незамінною в першу чергу у розігріві їжі.
Але доволі часто трапляється така прикрість, що мікрохвильовка нагріває тарілку, а не їжу. Однак існує простий спосіб подолати цю проблему.
Коментарі