пʼятниця, 12 листопада 2021 13:21

Будівництво будинків під ключ

Для багатьох людей будівництво будинку є найважливішою інвестицією в житті. Це вимагає підготовки низки формальностей, належної організації та координації всього процесу.

  Будівництво будинку починається з плану
Будівництво будинку починається з плану

Будівництво будинку під ключ - що це таке?

Будівництво будинку під ключ – поняття, яке не має юридичного визначення, але є популярним терміном, який означає завершальний етап будівництва будинку. Будівництво будинку під ключ, як правило, є комплексною послугою, яку пропонують будівельні компанії. У сферу будівництва будинку під ключ також входить облаштування простору навколо будинку, в тому числі облаштування бруківки.

Будівництво будинку поетапно

Будівництво будинку починається з плану. Чим ретельніше ми все проаналізуємо, а потім організуємо, тим ефективніше і плавніше буде проходити наше покрокове будівництво.

Придбати земельну ділянку. Перед покупкою ділянки варто перевірити, чи прийнято місцевий план забудови території, де знаходиться наша "цільова" ділянка. Дізнатися, для чого призначена ділянка і чи зможете ви побудувати будинок, про який мрієте. Умови також можуть включати детальні нормативні документи, які визначають, серед іншого, такі параметри, як висота будівлі, поверховість, тип даху і навіть колір фасаду.

Формальності після купівлі ділянки. Після придбання земельної ділянки ви повинні виконати формальності, які дозволять отримати дозвіл на будівництво.

Знаючи умови ділянки, можна приступати до пошуку відповідного проекту, який відповідає параметрам землі та вашим очікуванням. Дехто вирішує співпрацювати з архітектором, який підготує індивідуальний проект будинку. Основною перевагою готового проекту є значно нижча ціна, а також можливість скористатися досвідом людей, які вже його купили.

Скільки часу може знадобитися на будівництво будинку під ключ?

Тривалість будівництва та темпи будівельних робіт залежать від багатьох факторів. Тут необхідно згадати такі умови, як: складність форми забудови, розташування ділянки, технологію виконання та пору року, коли почнеться будівництво. Можуть виникнути непередбачені затримки, викликані, наприклад, необхідністю отримання додаткових дозволів або необхідністю будівництва під'їзної дороги. При будівництві традиційним методом з цегли слід також враховувати технологічні перерви. Ще один важливий момент - деякі роботи не можна виконувати при занадто низьких або занадто високих температурах. Можна припустити, що початок весни є оптимальним часом для початку будівництва, тоді температура стає більш стабільною.

Будівництво будинку – це багатогранний процес, який вимагає пильності на кожному етапі. Безумовно, необхідно вибрати відповідну, найбільш перевірену будівельну компанію. Завдяки цьому ви уникнете непорозумінь. Побудувати будинок – це велике починання, на вас чекає багато роботи, але й унікальна нагорода – будинок мрії.

Зараз ви читаєте новину «Будівництво будинків під ключ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути