Ексклюзиви
неділя, 21 січня 2018 23:28

Білоруська родина звела зручний будинок на 16 "квадратів"
14

Крихітний дім для цілої сім'ї: цікаве планування простору
Фото: realt.onliner.by
Крихітний дім для цілої сім'ї: цікаве планування простору
Крихітний дім для цілої сім'ї: цікаве планування простору
Крихітний дім для цілої сім'ї: цікаве планування простору
Крихітний дім для цілої сім'ї: цікаве планування простору

Білоруська сім'я побудувала під Мінськом будинок площею 16 квадратних метрів - з ванною, кухнею, вітальнею, спальнею і балконом. Вони зробили це, щоб заощадити.

"Ми жили на орендованій квартирі і віддавали 350 доларів на місяць плюс платили "комуналку". Подумалося, чому б не побудувати компактний будиночок і заощаджувати щомісяця до 500 доларів.

Жити в цьому будинку можна круглий рік: тут є балон з газом і електрика, а стіни, підлога і покрівля утеплені мінеральною ватою.

Матеріали обійшлися в 4600 доларів. За основу вони взяли проект німецького архітектора, який спланував мікродім длястудента. Площа німецького будинку - 3 на 3 метри, а тут - 4 на 4 метри.

"Каркас виготовили із залишків деревини для основного будинку. Шафа для одягу, ліжко, полиці і двері - все зроблено своїми руками. Вікна взагалі дешево обійшлися: купили склопакети, а дерев'яні рами зробили самі. Ламінат знайшов за ціною на 70% дешевше, ніж в магазині. Партія була невелика, її ніхто не брав, а мені в самий раз. Будівельні матеріали замовляв в інтернеті: порівнював ціни і знаходив дешевше. На ринках, як не дивно, все виявилося набагато дорожче. Кухню не купували, привезли нашу з орендованої квартири", - каже господар дому Віктор.

Висота стелі - 3,8 метри, так що в будиночку вийшло вмістити чотири рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оформлення невеликої спальні: як візуально розширити простір

З пороги відкривається маленький передпокій, сходинкою вниз - вітальня, а на дві сходинки вгору - кухня. Під стелею господарі сплять, а під кухнею знаходиться комора висотою в метр.

Там же, під кухнею, вмістилися бойлер і крихітна пральна машина. Є душ.

Нагорі - двоспальне ліжко розміром 1,4 на 2 метри і щось на зразок кабінету. Платформа над душем і туалетом служить письмовим столом: сидячи на ліжку, можна працювати за комп'ютером.

Восени родина сподівається переїхати в новий просторий будинок. До початку будівництва чоловік цілий рік вивчав сучасну архітектуру і цікавився, як живуть шведи, японці, німці. У будинку будуть вікна від підлоги до стелі, а синові дістанеться дві кімнати: спальня і ігрова. Перейти з однієї в іншу можна буде по натягнутій батутній сітці.

Зараз ви читаєте новину «Білоруська родина звела зручний будинок на 16 "квадратів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути