Ексклюзиви
четвер, 07 вересня 2023 14:20

Яскраво та зручно: як стильно оформити робоче місце школяра
17

Як облаштувати робоче місце школяра: цікаві ідеї з фото
Фото: zelenasadyba.com.ua
Як облаштувати робоче місце школяра: цікаві ідеї з фото
Як облаштувати робоче місце школяра: цікаві ідеї з фото
Як облаштувати робоче місце школяра: цікаві ідеї з фото
Як облаштувати робоче місце школяра: цікаві ідеї з фото

Облаштування робочого місця школяра дуже важливі. Він там буде проводити декілька годин кожного дня. Тому важливо підійти до його облаштування дуже серйозно.

Правила облаштування місця:

1. Робоче місце має бути ізольоване від ігрової зони, щоб дитина не відволікалась. Краще не ставити стіл так, щоб сиділа до дверей спиною, так школяр буде почувати себе зосереджено.

2. Ідеально зона для столу школяра — перед вікном. Так дитина отримає максимальну кількість денного світла.

3. Стільниця столу має знаходитись нижче рівня грудей на декілька сантиметрів, щоб дитина могла легко обпертися ліктями об неї, при цьому не сутулячись і не піднімаючи лікті. Ідеальним вибором стане стіл із регульованою висотою та нахилом стільниці.

4. Стілець краще брати регульований. Дитина має діставати ногами до підлоги, а поперек повинен прилягати до основи стільця.

5. Крім природного та основного потрібно додати настільну лампу. Лампу краще обирати білого або світлого відтінку, а лампочку потужністю 60 Ватт із матовим білим напиленням. Для дитячої робочої зони ідеально підійдуть світлі чисті кольори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як годувати школярів, щоб не було проблем із серцем

6. Продумайте різноманітні способи зберігання безлічі шкільних дрібниць: різні ящики та короби поруч із столом (на стелажі, наприклад), полиці над столом, контейнери, підставки, тумби

7. Можна повісити постер із улюбленими героями поруч та дати дитині обрати канцелярію самостійно. Мене у дитинстві (та й навіть у старших класах) дуже мотивувала навчатися моя колекція гарних ручок.

Школа перетворюється на місце, де дитина втрачає здоров'я. Найчастіше страждає хребет. Усе через парти, які не підходять школярам по росту. Також страждає стопа через неякісне або неправильно підібране взуття.

Правильна постава - це турбота батьків. Якщо дитина змалечку привчена сидіти за столом рівно, то й у школі проблем не буде. Коректор постави - не найкращий вибір, бо від нього слабшає м'язовий корсет спини. Це виллється в остеохондроз, болі в шиї, попереку.

Зараз ви читаєте новину «Яскраво та зручно: як стильно оформити робоче місце школяра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути