понеділок, 30 серпня 2021 10:30

Як годувати школярів, щоб не було проблем із серцем

Як годувати школярів, щоб не було проблем із серцем
Перед контрольною дитина має з'їсти булку з варенням. Фото: nus.org.ua

Здоров'я теперішніх школярів у критичному стані. Перевіряють у школі й досі зоб і воші, а мали б стан шлунку. Кількість здорових дітей зменшилася на третину. Причина в неправильному харчуванні й браку фізичної активності. Діти сидять як не в школі, то за комп'ютером вдома.

Про це розповів Gazeta.ua Борис Скачко, столичний дієтолог.

"За останні десятиліття у нас майже немає здорових дітей. Тому вони й непритомніють на фізкультурі, а то й помирають. Хоча таке й може статися на математиці, коли дитина нервується. Дитина має бути правильно нагодована. Треба вибудувати систему уроків так, щоб після обіду не було важких предметів. Краще співи чи малювання", - пояснив лікар.

Перед контрольною дитина має з'їсти булку з варенням або бутерброд із рибою чи відбивною. Ковбаса не підходить, бо містить нітрати. Ті блокують подання кисню у кров, тож може розвинутися серцева недостатність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно підвищити імунітет у дітей перед школою

Перед виходом до школи, батьки мають злегка поплескати дитині по животу. Добре, коли відчуття схожі на плескання по стегну, а не надутій щоці. Тобто живіт має бути м'яким. А якщо він, як барабан, то серцю працювати важко.

Зараз мало не в кожного школяра здутий живіт. Щоб перевірити стан кишечника, треба здати аналіз калу - копрограму. Вона показує, яка їжа не перетравлюється.

Заводяться шкідливі бактерії, які розмножуються і вичавлюють соки з дитини. А організм споживає об'їдки після бактерій. Дитина не може функціонувати правильно і засвоювати знання.

Харчова алергія може проявлятися через різні продукти. Реакція зазвичай індивідуальна, але вчені склали список тих із них, які спричиняють гострий відгук організму найчастіше.

Є вісім найпоширеніших продуктів, які стають причиною 90% випадків харчової алергії.

Зараз ви читаєте новину «Як годувати школярів, щоб не було проблем із серцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути