неділя, 22 серпня 2021 23:12

Як правильно підвищити імунітет у дітей перед школою

Як правильно підвищити імунітет у дітей перед школою
Загартовування вдома зміцнює організм школярів. Фото: 29.sadok.zt.ua

Перед школою не треба аж занадто стимулювати дитячий імунітет. Насправді, ніхто нічого не може зробити з ним. Він і так працює. Якщо дитина часто хворіє, то імунна система дозріває і формує імунну пам'ять. Вона розпізнає всіх збудників, з якими дитина зустрічається, і мобілізує захист для відсічі.

Про це розповіла Gazeta.ua Галина Єрмолова, столичний педіатр, кандидат медичних наук.

"Корисно загартувати. Контрастний душ - найдоступніша процедура, яку треба починати із 36 градусів. Кожні чотири дні знижувати на два градуси, поки не дійде 24 градуси. Це гартує рецептори і покращує роботу всіх органів. Хто не ризикує відразу повністю мочити все тіло, можу робити ванночки для ніг. В одному тазику тепла вода, в іншому - прохолодна. На шкірі стопи знаходиться багато рецепторів, які щоразу реагують по-новому. Це дає поштовх для розвитку кори головного мозку і нервової системи", - пояснила експертка.

Також не кутати, не боятися відкритих вікон, провітрювати приміщення. Тоді малюки будуть менше застуджуватися, легше переносити захворювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помилки вибору рюкзака: що мають знати батьки школярів

Для загального оздоровлення дітей найкраще поїхати до моря. У карантин це важко, тому достатньо повторити санаторні заходи вдома. Робити обтирання водою чи приймати ванни із м'ятою чи мелісою. Або запарити голки сосни, ялиці, туї, ялини окропом, процідити і додати у ванну.

За даними Центру з контролю і профілактики захворювання, майже 40% людей регулярно харчуються фастфудом і наражають свій організм на небезпеку. Як відзначають фахівці, крім ожиріння і надмірної ваги така їжа може спровокувати розвиток ще п'яти небезпечних захворювань.

Які захворювання можуть у вас з'явитися, якщо ви регулярно харчуєтеся фастфудом.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно підвищити імунітет у дітей перед школою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути