четвер, 16 лютого 2017 13:27

Як звести великий дім на тісній ділянці землі
18

Фото: ladnydom.pl

Проект просторого дому, який конструктивно застосовує кожен метр землі розробили польські архітектори. Будинок конкурує з японськими домами-економками, які тісняться один на другому.

Завданням для архітекторів було звести великий дім на ділянці 287 квадратних метрів з них 260 квадратних метрів мала займати будова. Ширина землі - 16 метрів.

При зведенні архітекторам дозволили "притулити" одну зі стін до сусідів.

"Родина, яка замовила цей дім, раніше жила у квартирі площею 70 квадратних метрів. Однак, коли народилася друга дитина - їм стало тісно, тому почали розширятись. Хотіли, щоб дім був ближче до центра міста і було зручно добиратися на роботу, а також в дитсадок та школу дітям", - розповідає часопис ladnydom.pl.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дім оформили зсередини архітектурним бетоном

Проектанти використали максимально просте оформлення - бо яскрава цегла могла не вписатися у краєвид навколо.

"Для контрасту ми поєднали чорну цеглу з деревом кольору віконних рам. Це було сміливе рішення для власників, бо чорна цегла в колористиці будівель має в собі неспокійний настрій. На його фоні незвично виглядають зовнішні жалюзі на вікнах - вони створюють почуття інтимності для власників дому", - розповідають проектанти.

Автор: ladnydom.pl
 

Вигляд внутрішньої частини дому яскраво контрастує з похмурими зовнішніми стінами. Його проектувала Магдалена Баунман-Рекс. Вона поєднала в єдиний простір зал, кухню та їдальню. На іншому поверсі розташована спальня для дітей та батьків. На даху є тераса, де можна у теплу пору року відпочивати усією родиною.

У кухні на підлозі викладено плитку, яка плавно переходить у дерев'яне покриття вітальні.

"Трудністю такого поєднання, що матеріали мають різну товщину - керамічна плитка 8-12 мм, а камінна 20-40 мм. Тим часом товщина дощок вітальні - 24 мм, а паркету - 22 мм. Зрештою, підлогу викладено так, що вона кругом рівна", - розповідають автори часопису.

У оформленні поєднано скандинавський стиль та простоту.

"Жителі будинку є рабами сучасності, хотіли щоб було модно. Але водночас мали трохи старих меблів, які не хотіли викидати, для яких хотіли знайти місце в новому домі", - розповідає Магдалена Баунман-Рекс.

Зараз ви читаєте новину «Як звести великий дім на тісній ділянці землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути