Ексклюзиви
вівторок, 21 вересня 2021 11:04

Як вибрати змішувач для ванни

Як вибрати змішувач для ванни
Німецький бренд Grohe випускає сантехнічне обладнання вже 85 років

Вибираючи змішувач для ванни, важливо звернути увагу на його тип, матеріал з якого він виготовлений, вид покриття, тип монтажу, бренд, а також дизайн. Дані критерії впливають на інтер'єр санвузла, зручність використання, на довговічність і зовнішній вигляд сантехнічного пристрою.

Види

Змішувачі для ванни діляться на три основні види залежно від типу управління:

1. Двовентильні - це класична модель, в якій управління температурою і напором води здійснюється за допомогою двох вентилів або важелів. Переваги: простота налаштування параметрів. Недолік - швидше зношування деталей, ніж в одноважільних моделях.

2. Одноважільні - управління здійснюється за допомогою рукоятки. Переваги - швидке налаштування необхідних параметрів, економічна витрата водних ресурсів, можливість швидкого управління за допомогою однієї руки. Недоліки: в дешевих моделях швидко виходить з ладу картридж.

3. Термостатичні - змішувач, який протягом усього використання тримає задану температуру. Переваги: повністю виключена можливість отримання опіків, підтримує комфортні параметри води, не потрібно щоразу налаштовувати і регулювати температуру. Термостатичні змішувачі забезпечують комфорт і безпеку банних процедур, а також економлять водні ресурси. Недоліки: вища ціна проти звичайних моделей.

Матеріали

На ринку представлені змішувачі для ванни, виготовлені з різних матеріалів, але найбільш довговічними і зносостійкими є латунь і нержавіюча сталь. Латунні вироби вирізняються міцністю, стійкістю до корозії, ударів та інших механічних пошкоджень. Вони не виділяють ніяких хімічних домішок у воду.

Змішувачі з нержавіючої сталі дешевші, але також мають хороші експлуатаційні характеристики. На жаль, у продажу є багато підробок, виготовлених зі сплавів низької якості. В хорошому металі вміст хрому має бути не менше 13%.

Від якості покриття залежатиме зовнішній вигляд змішувача для ванни. У виробництві використовують хром, емаль і нікель. Варто віддати перевагу виробам із хромовим покриттям, адже воно найстійкіше до подряпин і виглядає красиво довгий час. У продажу є багато відтінків хрому, тож можна підібрати варіант найбільш підходящий до інтер'єру.

Тип кріплення

За способом монтажу змішувачі ділять на:

1. Врізні. Встановлюються на борт ванни. Найпростіший і найшвидший вид монтажу.
2. Настінні. Монтуються на стінну панель. Трубки, як правило, ховаються під плиткою.
3. Підлогові. Встановлюються на підлогу. Виглядають дуже красиво і стильно, але підходять для великих кімнат.

Бренд

Відомі бренди виготовляють продукцію на сучасному обладнанні, мають всі необхідні сертифікати якості та застосовують фірмові розробки для досягнення найкращих експлуатаційних характеристик. Якщо вам потрібен довговічний змішувач, вибирайте вироби фірм Grohe, Roca, Hansgrohe, Lemark, Oras.

Наприклад, німецький бренд Grohe випускає сантехнічне обладнання вже 85 років. У лінійці змішувачів для ванни представлені моделі для будь-якого інтер'єру - широкий вибір колірної гами, дизайну і типів монтажу. У продажу є понад 20 колекцій. На весь ряд надається гарантія мінімум 5 років.

Усі вироби виготовлені з латуні і мають зносостійке хромове покриття StarLight, завдяки якому змішувач і через 10 років виглядатиме, як новий. У одноважільних моделях встановлений керамічний картридж, що забезпечує плавне і точне регулювання. Всі змішувачі оснащені аератором, автоматичним перемикачем ванна / душ і прихованими S-образними ексцентриками. Купивши змішувач для ванни Grohe, ви точно заощадите свій бюджет на рахунках за воду і послугах сантехніка.

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати змішувач для ванни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути