середа, 04 листопада 2020 15:31

Як швидко почистити духовку від жиру

Як швидко почистити духовку від жиру
Духовку від жиру чистять сіллю і лимонною кислотою. Фото: blog.pokupon.ua

Миття духовки доставляє багато клопотів. Щоб зник жир, можна обійтися без хімії. Є натуральні засоби для очищення духовки.

Лимонна кислота

Цей спосіб заснований на ефекті парової лазні. Гарячий пар розм'якшить застиглий жир, і його можна буде прибрати зі стінок без зусиль. Для цього розігріти порожню духовку до 200 градусів.

Змішати в жароміцній формі 40 г лимонної кислоти з 2 склянками води. Поставити цей розчин на решітку, вимкнути нагрів через 40 хв. Після охолодження, протерти стінки мильною губкою.

Сода + оцет

Зробити густу кашку з соди і води. Нанести її на забруднену поверхню і залишити на 12 год. Протерти серветкою або жорсткою губкою.

Якщо плями ще залишилися, приготувати розчин з води та оцту з розрахунку 1: 1. Змити через 30 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легке прибирання: 5 лайфхаків для чистоти

Нашатирний спирт

Розігріти духовку до 180 градусів;. Налити в жароміцний посуд літр води і поставити його на дно. В іншу миску вилили 200 мл нашатирного спирту і поставити на решітку. Після повного охолодження видалити нагар губкою.

Сіль

Посипати плями жиру сіллю. Нагріти духовку до температури 150 градусів, поки сіль не вбере в себе розплавлений жир. Помити духову шафу засобом для миття посуду.

Кухня в бежевих тонах вважається безпрограшним варіантом в світі дизайну. Вона цінується за практичність і унікальну здатність вносити в загальну стилістику інтер'єру відчуття тепла і спокою. Однак у будь-якого дизайнерського рішення є свої особливості.

Бежева палітра налічує безліч відтінків, завдяки чому з легкістю вписується в різні стильові напрями, будь то класика, прованс або хай-тек.

Зараз ви читаєте новину «Як швидко почистити духовку від жиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути