четвер, 02 липня 2020 14:20

Як продовжити життя дерев'яним виробам: поради фахівця

Як продовжити життя дерев'яним виробам: поради фахівця

На сьогодні, дерево лишається одним із найбільш популярних матеріалів для оформлення оселі та будівництва. Деревина вписується в більшість інтер'єрів, робить їх елегантними, затишними та додає природності.

Але варто пам'ятати, що дерево - це натуральний матеріал, який псується під впливом багатьох факторів.

"Деревина швидко зношується від значних експлуатаційних навантажень, чи то механічних, чи хімічних. Наприклад, якщо ми ходитимемо по дерев'яній підлозі у взутті із металевими набійками, вона швидко подереться. Або ж митимемо підлогу з органічним покриттям не призначеними для цього засобами. Вуличні вироби із дерево найчастіше псуються через погодні умови, грибки, плісняву, шкідників", - говорить Сергій Михайлюк, фахівець інтернет-магазину OSMO.IN.UA. Компанія спеціалізується на продажі засобів для обробки дерева. В асортименті мають широкий вибір масел, фарб, різноманітних покриттів, зроблених на основі натуральних компонентів.

Отже, дерев'яні речі потребують ретельного догляду. Перед експлуатацією та в процесі використання експерт радить використовувати масло OSMO. Без захисних засобів вироби швидше втратять привабливість або взагалі належно не служитимуть господарю. А за допомогою правильних масел можна навіть реставрувати уже зіпсований виріб.

"Усі речі із дерева варто регулярно оновлювати. У нас є вислів "живе дерево". Воно не росте, але продовжує зберігати свої властивості. Це не недоліки, а особливості. Саме тому настільки важливий ретельний догляд. Наприклад, альтанки чи садові меблі рекомендують протирати маслами раз у рік, фасадні системи - раз на 5 років. Підлогу в будинку достатньо обробити раз у 7 років, але сходи - щороку, вони найбільше псують під час ходіння. Досвід показує, що при ідеальних умовах догляду та експлуатації дерев'яні речі в будинку прослужать і 10 років без ремонту. В іншому випадку, їх можна викинути навіть наступного дня", - каже експерт.

Однак засоби догляду не повинні шкодити здоров'ю.

Дуже важливо використовувати масла за призначенням. Варто розділяти засоби для внутрішніх та зовнішніх робіт. Перші не містять в собі ніяких шкідливих речовин, тому безпечні для людей, але при тому не врятують альтанку від комах. І навпаки засіб для зовнішнього використання ідеально виконають свою функцію на вулиці, але в будинку можуть отруювати мешканців. Купуючи різноманітні покриття, обов'язково треба радитися із фахівцями.

Детальніше проконсультуватися щодо догляду за деревиною та придбати потрібний засіб можна саме в магазині OSMO.IN.UA. Для роботи із матеріалом магазин також пропонує широкий вибір фірмових інструментів. Їх можна не лише купити, а і взяти в оренду.

Усі товари магазину OSMO.IN.UA мають відповідні сертифікати якості, тому довго зберігатимуть властивості та не нашкодять здоров'ю. Приємним бонусом для клієнтів стануть доступні ціни.

Після оформлення замовлення менеджери обов'язково телефонують покупцям і всі нюанси узгоджують індивідуально із кожним.

Зараз ви читаєте новину «Як продовжити життя дерев'яним виробам: поради фахівця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути