Ексклюзиви
середа, 18 листопада 2020 20:50

Як підібрати освітлення в коридор: 10 оригінальних варіантів
10

Освітлення в коридорі квартири: поради та найкращі ідеї
Фото: houseofdream.com.ua
Освітлення в коридорі квартири: поради та найкращі ідеї
Освітлення в коридорі квартири: поради та найкращі ідеї
Освітлення в коридорі квартири: поради та найкращі ідеї
Освітлення в коридорі квартири: поради та найкращі ідеї

Коридор у квартирі вимагає особливого висвітлення. У ньому немає вікон і природного світла. Точкові світильники, розташовані на підлозі біля стіни, надають коридору дуже затишну атмосферу.

Освітлення допоможе відкоригувати простір і візуально врівноважити. Найкраще рішення – це точкові світильники, причому не тільки на стелю, але й уздовж стіни на висоті 30 см від підлоги.

Правильно підібраним освітлювальних приладів вдається об'єднати всі приміщення в квартирі, які тим чи іншим чином зливаються в коридорі.

Світлий коридор з яскравим освітленням у вигляді парних ламп на стелі і окремого освітлення зони дзеркала

Вузька кімната створює гнітюче враження. Слабке освітлення не дозволяє розглянути свій зовнішній вигляд перед виходом з дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зигзаги в в інтер'єрі: показали стильні варіанти оформлення

У коридорі слід зробити загальне та локальне освітлення. Використання тільки одного типу буде неправильним. Тому торшери, бра та точкові світильники привертають увагу до окремих деталей в інтер'єрі. Наприклад, підсвічування картини, зони біля дзеркала.

Для основного освітлення варто вибирати такі, що кріпляться впритул до стелі. Підійдуть і ті, у яких світло спрямований у стелю. Занадто масивні, довгі світильники будуть постійно зачіпати при відкриванні дверей шафи.

Сміливе рішення для дизайну вузького коридору з високою стелею – оформити його в темних тонах. У центрі уваги буде великий плафон з чорного скла.

Якщо коридор вузький і стеля висока, то варто розташувати освітлення по стінах, не монтуючи стельове зовсім. Таке рішення зробить коридор візуально ширше, а стелі нижче. У занадто вузькому варто монтувати освітлення, наприклад, стінне бра тільки на одній стіні.

Квадрат вважається ідеальною формою, і для коридору це правило теж працює. Тут цілком можна повісити оригінальну люстру по центру, і вона буде основним джерелом світла.

Г-подібний коридор варто розділити на функціональні зони, групуючи в них освітлення різних типів. Основне – неподалік від вхідних дверей. Локальні зони – біля шафи, дзеркала, декоративних елементів і т. д.

Незвичайні бра по обидві сторони дзеркала зі світловідбиваючими конструкціями, що розсіюють світло по всьому приміщенню

У сучасних інтер'єрах постала потреба зміни підходу до стінового декору. Прикраса з залученням трафаретів являє собою один з досить незвичайних прийомів декорування.

При мінімумі навичок візерунок на стіні можна створити самостійно за кілька хвилин. Звичайно, деякі складні різновиди подібних шаблонів можуть зажадати на своє виробництво багато годин.

Зараз ви читаєте новину «Як підібрати освітлення в коридор: 10 оригінальних варіантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути