Ексклюзиви
четвер, 22 серпня 2019 16:33

7 простих правил догляду за диваном, які продовжать йому життя

7 простих правил догляду за диваном, які продовжать йому життя
Експерти радять, як зберегти бездоганний вигляд дивану через роки після покупки

Купити диван недостатньо. Головне - якомога довше зберегти його бездоганний вигляд!

Диван - це по-справжньому універсальна річ для квартири і будинку - на ньому можна практично все: сидіти, відпочивати, спати, приймати гостей, накрившись пледом, дивитися телевізор або читати книгу. Втім, саме така універсальність і призводить до появи на ньому плям, потертостей і продавлень. Як же експлуатувати його так, щоб всього цього не траплялося? Як зберегти його бездоганний вигляд через роки після покупки?

Ці 7 простих порад по догляду за диваном допоможуть продовжити йому життя і зберегти початковий вигляд!

1. Не стрибайте на дивані

Найпростіший спосіб зберегти свій диван - це, звичайно ж, обережне поводження. Не падайте на нього і не стрибайте і, звичайно, не дозволяйте робити це своїм дітям, адже одного разу він просто складеться під таким навантаженням.

Стрибки і удари можуть привести до деформації металевої рами дивана та його пружин, а в разі, якщо каркас зроблений з дерева або ДСП - появи тріщин.

2. Ремонтуйте відразу

У разі появи зачіпок на оббивці, появи помітного люфту, скрипу, хрускоту або інших пошкоджень дивана не відкладайте ремонт на потім. Простіше полагодити все зараз, поки поломка не ускладнилася, ніж потім проводити дорогий ремонт або взагалі міняти диван через неможливість подальшої експлуатації.

3. Прибирайте плями вчасно

Ненароком розлили на диван чай, каву або сік? Торкнулися підлокітника брудною рукою? Ніколи не відкладайте чистку оббивки на потім - наприклад, на найближчої суботи, коли задумали провести прибирання в будинку. Чим довше пляма залишається на тканині вашого дивана з магазину meblium.com.ua, тим складніше його буде вивести! Застарілу пляма доведеться очищати агресивною хімією, а це значить, що ризик зіпсувати оббивку підвищиться.

4. Підбирайте правильні засоби для чищення

Доглядаючи за диваном, необхідно використовувати правильні засоби для чищення, які підходять для його оббивки. Універсальні засоби для виведення плям і миючі засоби - це, звичайно, добре, але більш ефективно буде використовувати засоби для чищення, які підходять конкретному типу тканини. Ніякого прального порошку або засобу для миття посуду!

5. Використовуйте покривало або плед

Бережіть свій диван і накривайте його пледом. Він не тільки додасть затишку, а й зменшить затирання. Найбільш "небезпечні" місця, які потребують особливого захисту, - це підлокітники і верхня частина спинки. У разі чого набагато простіше випрати покривало, ніж очищати оббивку!

6. Не сидіть на одному і тому ж місці

Звичайно, ж у вас може бути улюблене місце, але не забувайте сидіти і в інших частинах дивана - цим ви вбережете його від появи вм'ятин. Міняйте своє місце розташування, інакше з часом одна частина подушки просяде, і сидіти стане незручно.

7. Бережіть від тварин

Кішка в будинку - це ризик передчасної псування диванної оббивки. Ці милі тварини люблять точити кігті, і в першу чергу страждає саме диван. Захистіть себе від цього ризику і повісьте на підлокітники спеціальні кігтеточки. Найкраще, звичайно, привчити вусатих-смугастих робити це в іншому місці.

Зараз ви читаєте новину «7 простих правил догляду за диваном, які продовжать йому життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути