четвер, 06 квітня 2017 01:37

5 способів оформити кімнату в гавайському стилі
7

Фото: vdomax.ru

Кімната в гавайському стилі - світлий простір, затишні меблі та яскравий текстиль. Це можуть бути кольорові подушки або гавайські статуетки. Головний критерій інтер'єру - релаксація та спокій.

Дизайн гавайського стилю лаконічний і функціональний, щоб подарувати максимум зручності своїм господарям.

1. Підбираємо колір

Вітаються світлі нейтральні відтінки: бежевий, пісочний, золотистий. Акценти можна розставити за допомогою бірюзового, блакитного, жовтого, оранжевого кольорів.

Інтер'єр пожвавлюється яскравими великими елементами декору: рожевими, червоними, помаранчевими і синіми декоративними подушками або вазами. Тільки використовуйте не більше 3-4 кольорів.

2. Вибираємо оздоблювальні матеріали

Дозволяються тільки натуральні матеріали, що зустрічаються на островах: дерево, глину, тканини, скло. Не бажано використовувати вініл, пластик, бетон, метал.

Стіни можна обклеїти паперовими шпалерами або бамбуковими, очеретяними панелями, пофарбувати матовою фарбою. Можна скористатися декоративним розписом, фотошпалерами або штукатуркою, що передає шорсткість піску або грубість мішковини. Фотошпалери вибрати із зображенням пляжу і океану. Це візуально розширить невеликі приміщення. Більшої достовірності додадуть дерев'яні рами, закріпленими навколо шпалер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які кольори інтер'єру модні у 2017 році

Стелю варто побілити, а також додати поперечні балки з дерев'яних брусів або бамбукових стовбурів.

Шкурина підлозі не потрібні, досить покласти яскраві килимки або циновок з бамбука і очерету. Вікна декоруються за допомогою бамбукових жалюзі і напівпрозорих багатошарових завіс.

3. Вибираємо меблі

Меблі в гавайському стилі відрізняється простотою і зручністю. Найчастіше тут можна зустріти плетені меблі: з ротанга або лози. До кількох таких крісел підійде м'який диван з тканинною оббивкою з великими рослинними і квітковими візерунками.

У спальні можна поставити ліжко з балдахіном у вигляді москітної сітки або рибальських сіток. На веранді або лоджії можна закріпити гамак або невисокий тростинний шезлонг.

На кухні будуть цікаво виглядати плетені обідні стільці навколо скляного столу з плетеними подстолешніцей, а фасади гарнітура можна виконати "під бамбук" або "під очерет".

Замінити звичні шафи можна низенькими плетеними комодами, скринями або тумбочками, а також відкритими поличками.

4. Підбираємо правильні аксесуари

Потрібну атмосферу створюють старі предмети, які дісталися у спадок.

Кімнату можна прикрасити за допомогою акваріума; міні-водоспаду, торшерів-пальм, плетених ширм, статуеток гавайських танцівниць в спідницях з листя, штучних квіткових гірлянд, гавайські національні інструменти (барабани і гітари-укулеле). Можна внести нотки морського стилю, повісивши настінне панно з черепашок, водоростей і морських зірок, а також насипавши в високу скляну вазу-пробірку різнобарвного піску з екзотичними черепашками.

5. Наповнюємо приміщення квітами

Характерною рисою стилю також є велика кількість декоративних кімнатних рослин, який можуть стояти на підлозі в горщиках або звисати в кашпо зі стелі. Найчастіше використовують декоративні пальми, ліани, рослини з великими яскравими квітами.

Зараз ви читаєте новину «5 способів оформити кімнату в гавайському стилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути