пʼятниця, 02 квітня 2021 02:28

10 підказок, як зробити красиву акцентну стіну
10

Фото: budmaster.info

Для гармонійного вигляду у кімнаті мають бути правильно розставлені акценти. Фарбування стіни в інший колір - сильний дизайнерський прийом. Для його створення часто використовують керамічну плитку, яка імітує натуральні матеріали - дерево, камінь, бетон, залізо.

Акцентна стіна додає в інтер'єр неординарність, допомагає позбутися враження прісності. Вона задає настрій інтер'єру і навіть може скорегувати недоліки приміщення. Це легко зробити, використавши малюнок, візерунок, або лінії.

За допомогою контрастної смуги посередині довгої стіни можна досягти враження квадратності кімнати. Правильно вибраний колір акцентної стіни здатен візуально наблизити або віддалити її.

Об'єкти жовтих, помаранчевих, червоних та коричневих кольорів візуально здаються ближчими. Тому не варто оформлювати в такій палітрі довгі стіни. Натомість невеликі короткі стіни оформлені в теплих кольорах здаватимуться довшими, і допоможуть візуально скорегувати недоліки планування.

Холодні ж відтінки віддаляють об'єкти. Блакитний, блідо-рожевий, синій, фіолетовий, сірий підійдуть для довгої стіни, гарно виглядають на контрасті з теплим кольором дерева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декоративні подушки прикрасять будь-яку кімнату

Акцентна стіна не обов'язково повинна бути виконана в контрастному кольорі. Це може бути інша фактура - штукатурка, плитка стилізована під цеглу, або просто рельєфна плитк. Фактура повинна виділятися на фоні облицювання інших стін в кімнаті.

Ще один метод акцентування - орнамент або візерунок. Не обов'язково навіть вводити контрастний відтінок, він може відповідати загальній кольоровій гамі облицювання. Візерунок сам по собі створюватиме динаміку і домінуватиме, а ще працюватиме на ідею інтер'єру.

У ванній акцент роблять на стіні, де знаходиться дзеркало, або в зоні душової кабіни чи ванної. У кухні - зону над робочою поверхнею. Виділяти можна й окремі ділянки: наприклад, над умивальником.

Оливковий колір володіє дивовижною здатністю розслабляти і заспокоювати. Він налаштовує на спокійне проведення часу, тому і господарям приміщення, і їх гостям буде максимально комфортно знаходиться в такій кімнаті.

Цей відтінок прекрасно виглядає в будь-яких проявах, будь то обробка стін, текстиль, меблі, і досить дружелюбно поєднується з іншими відтінками.

Зараз ви читаєте новину «10 підказок, як зробити красиву акцентну стіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути