середа, 24 березня 2021 09:15

Стильна вітальня: вражаючий колір інтер'єру для розслаблення
11

Оливкові стіни в інтер'єрі вітальні
Фото: remontbp.com
Оливкові стіни в інтер'єрі вітальні
Оливкові стіни в інтер'єрі вітальні
Оливкові стіни в інтер'єрі вітальні
Оливкові стіни в інтер'єрі вітальні

Оливковий колір володіє дивовижною здатністю розслабляти і заспокоювати. Він налаштовує на спокійне проведення часу, тому і господарям приміщення, і їх гостям буде максимально комфортно знаходиться в такій кімнаті.

Цей відтінок прекрасно виглядає в будь-яких проявах, будь то обробка стін, текстиль, меблі, і досить дружелюбно поєднується з іншими відтінками. При цьому в приміщеннях невеликого розміру або з недостатньою кількістю джерел освітлення обговорюваний нами відтінок може "вередувати", зменшувати площу і затемнювати кімнату. Тому, якщо у ваші плани входить оформлення вітальні в оливковій тоні, слід не завішувати віконні прорізи масивними шторами, подбати про наявність світильників.

Використання оливкового кольору для обробки стін вітальні можна назвати ідеальним рішенням в тих випадках, коли інтер'єр приміщення створюється з "нуля". Темним варіантам оливкового кольору слід оформити лише одну зі стін. Таке рішення помітно освіжить кімнату і позбавить вас від неприємної "болотної" атмосфери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мотузка в інтер'єрі: як оздобити кімнату натуральним матеріалом

Що стосується видів обробки стін, то найбільш поширеними способами для облаштування вітальні вважаються фарбування, використання шпалер або декоративна штукатурка. Фарбування можна назвати простим і бюджетним варіантом.

Якщо ж вам подобаються шпалери, то перевагу можна віддати як однотонним, так і рельєфним полотнам з різними візерунками і тисненням.

При нанесенні на стіни вітальні штукатурки, в тому числі і венеціанської, можна додатково використовувати срібло, золото, бронзу та інші відтінки.

За законами колористики використовувати більше трьох кольорів в інтер'єрі небажано. Але тільки в тому разі, якщо ви не вмієте грамотно це робити. Насправді не існує ніяких заборон в плані поєднання кольорів. Хороший дизайнер здатен поєднати навіть червоний з рожевим так, що це буде виглядати дуже "смачно".

Вдалим рішенням буде взяти за основу один базовий колір, додати до нього 1–2, які доповнюють, й один акцентний. Пам'ятайте, що деревина й інші матеріали також уважаються як окремі кольори. Наприклад, якщо ви обрали для стін білий колір і доповнили його деревом на підлозі, у вас є ідеальний фон. Меблі та текстиль у такому випадку можуть бути або у відтінках бежевого та сірого.

Зараз ви читаєте новину «Стильна вітальня: вражаючий колір інтер'єру для розслаблення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути