Труби опалення ховають у мерилон

Автор: UPTS.COM.UA
  Завдяки утеплювачу гаряча вода не втрачає тепло на шляху від котла до ­радіаторів опалення. Над ізольованою мерилоном магістраллю не тріскається ­штукатурка
Завдяки утеплювачу гаряча вода не втрачає тепло на шляху від котла до ­радіаторів опалення. Над ізольованою мерилоном магістраллю не тріскається ­штукатурка

— Всю суть ремонту роблять деталі, — каже киянин 52-річний Олег Гончаренко. — Один неврахований копійчаний елемент може зіпсувати весь процес.

Олег монтує опалення і водогони у приватних будинках. Встановлює котли, спаює систему з труб, під'єднує насоси, радіатори опалення.

— Зараз усі ховають труби у стіни чи підлогу, — продовжує. — Одразу раджу — вкладайте труби в спеціальний утеплювач. Називається теплоізол або мерилон. Коштує 2–5 гривень за метр, залежно від товщини труби. Її укладають у нього, потім — у канавку в стіні й зашпакльовують.

Так гаряча вода не втрачає тепло на шляху від котла до радіатора опалення.

— Але не тільки, — додає Олег Іванович. — Всі матеріали при нагріванні збільшуються, при охолодженні — зменшуються. Навіть пластикова труба в стіні грає: звужується та розширюється. Якщо не укладена в утеплювач, то штукатурка навколо неї потріскається і відпаде.

Каналізаційні труби також радить укладати в утеплювач.

— Це треба для звукоізоляції, — говорить Гончаренко. — Особливо це стосується багатоповерхових будинків, каналізацій­ні стояки в яких проходять через туалети. Якщо не хочете чути звук водоспаду, обгорніть трубу мерилоном. Ще краще — зробити навколо труби короб із гіпсокартону й запакувати його мінеральною ватою.

Зараз ви читаєте новину «Труби опалення ховають у мерилон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути