четвер, 29 серпня 2019 08:20

Золота ера дирижаблів завершилася катастрофою

Золота ера дирижаблів завершилася катастрофою
Аеростати дирижабля наповнювали небезпечним воднем. Фото: http://www.airships.net

Німецький дирижабль "Граф Цепелін" завершив 29 серпня 1929 року першу навколосвітню подорож. Побудований у Німеччині у 1928 році. Свою назву отримав на честь німецького піонера дирижаблів жорсткої системи графа Цепеліна.

За дев'ять років експлуатації "Граф Цепелін" провів у повітрі близько 17 200 годин, виконав 590 польотів в різні країни світу, подолав майже 1,7 млн км, перевіз 13 110 пасажирів. 15 жовтня 1928 року "Граф Цеппелін" здійснив перший комерційний рейс через Атлантичний океан.

Створений в 1928 році, дирижабль 9 років експлуатувався як пасажирський. "Граф Цеппелін" брав участь у багатьох акціях, найгучнішою з яких стала навколосвітня подорож. LZ 127 мав найщасливішу долю з усіх побудованих за всю історію повітроплавання півтораста жорстких дирижаблів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільший у світі дирижабль згорів за 36 секунд

Золота ера дирижаблів завершилася в кінці тридцятих років минулого століття. Катастрофи почали переслідувати апарати Цепеліна. Аеростати дирижабля наповнювали небезпечним воднем, який спричиняв пожежі. Щоб мінімізувати ризики, дирижаблі повинні були заповнювати гелієм. 6 травня 1937 року в штаті Нью-Джерсі згорів найбільший у світі дирижабль "Гінденбург". Загинуло 35 із 97 людей, що були на його борту.

Американська і німецька комісії прийшли до висновку, що причиною загорання дирижабля стала випадкова пробоїна корпусу і загорання водню від випадкової іскри або грозового розряду.

Цепелін "Гінденбург" було збудовано 4 березня 1936 року в Німеччині. Це був найбільший повітряний корабель у світі - 245 метрів завдовжки і 41 метр у діаметрі. "Гінденбург" міг підняти 90 тон вантажу. Дирижабль розпочав свої польоти із пасажирами ще у травні 1936 року.

Зараз ви читаєте новину «Золота ера дирижаблів завершилася катастрофою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути