четвер, 19 квітня 2018 12:38

Знайшли субмарину, яка могла перевозити лідерів нацистів

Знайшли субмарину, яка могла перевозити лідерів нацистів
Передня частина підводного човна зарита у пісок. Фото: Sea War Museum Jutland

Біля берегів Данії виявили німецький підводний човен. Субмарина U-3523 типу XXI була виготовлена в часи Адольфа Гітлера.

Човен підбив британський важкий бомбардувальник B24 Liberator 6 травня 1945 року. Передня частина корабля зарита в пісок, задня частина піднімається над дном на 20 м, повідомляє Daily Mail.

Існує міф, що на цій субмарині Адольф Гітлер намагався втекти до Південної Америки.

"Ходять чутки, що субмарина мала велике значення для Німеччини, так як зникла після закінчення війни. Думаю, ці чутки підігрівалися тими фактами, що U-3523 була дуже сучасним підводним човном, здатним переміщатися на великі відстані, і що деякі нацисти намагалися втекти з коштовностями в останні дні перед капітуляцією. Однак, насправді, вона йшла до Норвегії, а не в Південну Америку", - розповів директор датського Музею морських воєн Герт Андерсен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Аргентині археологи знайшли підземний бункер нацистів

У музеї повідомили, що немає ніяких свідчень того, що вона могла перевозити лідерів нацистів або будь-які їхні цінності. В останній телеграмі, відправленій з субмарини 5 травня 1945 року не згадується про дорогоцінні вантажі або про високопоставлених пасажирів.

У місті Сальті, що на північному заході Аргентини, літній чоловік заявив, що саме він - засновник тоталітарної диктатури Третього рейху Адольф Гітлер. Останні 70 років змушений ховатися.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли субмарину, яка могла перевозити лідерів нацистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути