вівторок, 26 травня 2020 12:15

Знайшли статую правителя рекордних розмірів

Знайшли статую правителя рекордних розмірів
Тойотомі Хідейосі (1536-1598) вважається одним із найвидатніших самураїв у японській історії, які присвятили своє життя об'єднанню країни. Фото: wikipedia

У японському місті Осака реставратори храму знайшли найбільшу в історії країни дерев'яну статую полководця Тойотомі Хідейосі. Її виготовили в період Едо десь у 1603-1867 роки.

Відкриття зробили торік ​​всередині забитого цвяхами святилища храму, але про знахідку оголосили лише нещодавно. Висота кипарисової статуї становить 81,9 см, що майже на 1 см більше за відому статую у храмі Сайходзі в окрузі Кіото, повідомляє The Asahi Shimbun.

Полководець перебуває у сидячій позі. Має довгі брови й вуса, а також серпоподібні очі. Одягнений у традиційне вечірнє придворне вбрання. Вважають, що колись "носив" головний убір та був розфарбованим. Загалом має вигляд добродушного старого, що викликає в дослідників подив, адже зазвичай на статуях таких людей підкреслювали войовничість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Самураї з професійних воїнів перетворилися на професійних ледарів

Зазначається, що після смерті Хідейосі японці поклонялися йому як богу до моменту, коли сьоґун Токугава Іеясу зруйнував усі святині. Проте навіть тоді Хідейосі залишався дуже популярним у районі Осаки.

Точного датування статуї поки що не встановили. Очікується, що її виставлять ​​на загальний огляд до квітня 2021 року.

У другій половині XVI століття самурай Ода Нобунаґа захопив японську столицю Кіото і, здобувши перемогу над низкою могутніх родів, а також буддистських громад Ода, підкорив столичний регіон. Після цього він провів низку реформ в економіці, спрямованих на підтримку "вільної торгівлі". В результаті його землі стали найприбутковішими в Японії. Це дало можливість створити професійну і добре озброєну армію, силами якої він розпочав об'єднання земель усієї Японії. По смерті Нобунаґи 1582 року його наступником став Тойотомі Хідейосі, якому вдалося взяти під свій контроль увесь острів Хонсю і стати повелителем Японії.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли статую правителя рекордних розмірів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути