Ексклюзиви
четвер, 04 січня 2024 08:42

Знайшли палац династії, яка вважалась вигаданою

Знайшли палац династії, яка вважалась вигаданою
У Китаї знайшли давній палац. Фото: Xinhua

Палац віком 4 тис. років знайшли археологи у Китаї.

Він належить до часів династії Ся. Деякі науковці вважають цю династію вигаданою, пише Arkeonews.

Комплекс палаців знайшли у китайській провінції Хенань, у місті Сіньмі. Пам'ятка займає територію площею понад 176 тис. кв. м на плато поблизу річки Чжень.

Керівник групи археологів Лі Бо каже, що вдалось розкопати фундаментну конструкцію з утрамбованої землі 60 м у довжину і 30 м у ширину. Структура має піднесений центр і плоску поверхню, оточену рівномірно розташованими отворами для колон.

"За характером розподілу колонних отворів можна помітити, що загальна структура цієї земляної платформи орієнтована з півночі на південь, із кімнатами, розташованими рядами, центральним подвір'ям і коридорами зі східного та західного боків. Вона має грандіозні масштаби і складну структуру", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли тексти на незвичайному матеріалі

На східній стороні головної платформи знайшли ще одну реліквію, що вказує на архітектурний комплекс із чотирма внутрішніми дворами. Це нове відкриття поглиблює розуміння давнього планування міста.

На місці розкопок храму Чжуцю у місті Чжоукоу археологи знайшли понад 100 реліквій, серед яких попелища, рови та архітектурні залишки.

Усі ці знахідки є матеріальними доказами існування династії Ся, але й дозволяють зазирнути в архітектурну і технологічні досягнення Стародавнього Китаю.

На археологічній пам'ятці в провінції Сичуань у Центральному Китаї археологи виявили священне бронзове дерево культури Шу. Його знайшли в жертовній ямі. Археологам знадобилися чотири місяці, щоб повністю розкопати гілки, квіти, частини стовбура й прикраси дерева.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли палац династії, яка вважалась вигаданою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути