Ексклюзиви
вівторок, 22 жовтня 2019 17:45

Знайшли місто, де зародилася золота лихоманка

Знайшли місто, де зародилася золота лихоманка
Авантюристи шукали загадкове місто із золота у джунглях Латинської Америки сотні років Фото: iflscience.com

Загублене місто міфічної країни Ельдорадо виявили в горах Колумбії. За легендами, земля була багатою на золото та дорогоцінні камені.

Дослідники використали новітню технологію під назвою LIDAR. Пристрій розташовують на борту літака. Він бачить крізь зарості і створює детальну 3D-карту місцевості. На ній видно всі рукотворні артефакти, пише newsweek.

На ймовірне місто загадкової цивілізації вказує розташування знахідки в ізольованому гірському масиві Сьєрра-Невада-де-Санта-Марта, який простягається вздовж карибського узбережжя Колумбії. Саме тут народилися легенди про золото.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкопали палац найдавнішої європейської цивілізації

Вважають, що місто побудували у 800-му році представники давньої цивілізації Тайрона. Народ покинув батьківщину в часи іспанського завоювання. За легендою іспанці зустрілися із людьми Тайрона та були вражені кількістю золота, яке носили тубільці. З того часу поширювались чутки про гірське місто, повністю вкрите золотом. Золота лихоманка забрала багато життів, але конкістадори так і не знайшли його.

Місто вдалося частково виявити мародерам та золотошукачам у 1972-му. Дослідники ж мають труднощі із подальшими пошуками через непрохідність хащ та бази угрупувань, які поширюють наркотики.

Фернандо Кортес (1485—1547) причалив 21 квітня 1519 року до узбережжя Мексики. Іспанський конкістадор завоював Мексику та знищив цивілізацію ацтеків. Захоплені ацтекських скарби воєначальник відправив до Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли місто, де зародилася золота лихоманка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути