Ексклюзиви
понеділок, 30 вересня 2019 14:24

Знайшли масове поховання солдатів
4

На Херсонщині знайшли поховання військових
Фото: khersondaily.com
На Херсонщині знайшли поховання військових
На Херсонщині знайшли поховання військових
На Херсонщині знайшли поховання військових

На Херсонщині пошуковці виявили поховання 30 червоноармійців.

На пагорбі Високий у Великій Лепетисі знайшли тіла 14 людей. Із ними знайшли ґудзики від мундирів Червоної армії, повідомляє khersondaily.com.

Виявили 3 німецьких і 1 радянську каску, пляшки з-під шнапсу, кілька десятків гранат, артснарядів і мінометних мін.

Знахідки зробили під час всеукраїнської пошукової військово-меморіальної експедиції "Нікопольський плацдарм". У ній брали участь волонтери з Каховки, Нової Каховки, Херсона, Харкова, Києва, Дніпра, Кривого Рогу та Мукачевого.

"Спочатку знайшли останки 4 солдатів, потім їх виявилося 7, згодом - 14. А потім нарахували 30. Повністю історія Нікопольського плацдарму не вивчена від слова зовсім. Нинішнє невідоме масове поховання ми виявили серед сільськогосподарського поля, де колись був курган. Від частини останків залишилися тільки деякі фрагменти. Поруч із ними були особисті речі - ножі, бритви, фрагменти шинелі, взуття. Швидше за все, цих померлих зняли з полів і скинули в одному місці, яке досі залишалося зовсім невідомим", - розповів заступник командира військово-пошукового клубу "Каховка" Володимир Федченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотню вояків з усієї України перепоховали в одній могилі

Поруч із останками одного із загиблих знайшли монету 1925 року. На думку дослідників, солдат носив її з собою як талісман. Під час війни ці монети вже не використовувались.

Особистих розпізнавальних знаків у загиблих бійців не було. Солдатів перепоховають із військовими почестями в одній із місцевих братських могил.

Біля села Мощена на Волині в урочищі Мар'їне перепоховали тіла 61 воїна, які загинули під час Другої світової війни. Поховання виявили під час пошукових робіт на території Ковельського та інших районів.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли масове поховання солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути