середа, 12 грудня 2018 08:20

Замість маніяка посадили семеро невинних

Замість маніяка посадили семеро невинних
Сергій Ткач. Фото: ТСН

В Дніпропетровському апеляційному суді 12 грудня 2008 року почався суд над найкривавішим маніяком в історії України - 54-річним Сергієм Ткачем.

Він зґвалтував і вбив близько 100 жінок і неповнолітніх дівчат. Злочинцеві вдавалося уникнути арешту завдяки тому, що в молодості він працював у міліції. Добре знав, як замітати сліди.

Він убивав з 1980 до 2005 року. За цей час, за його злочини посадили до в'язниці сімох невинних людей. Один з них повісився в тюремній камері, інший збожеволів.

На рахунку Ткача 37 убивств. Це ті, які було доведено в суді. Переважно його жертвами ставали неповнолітні дівчата. Спіймали Ткача в 2005 році, у містечку Пологи Запорізької області. В суді йому дали довічне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віктор Саєнко та Ігор Супрунюк за місяць убили 19 людей

Сергій Ткач родом з російської Кемеровської області. Після служби в армії його рекомендували до школи міліції та направили працювати експертом-криміналістом. Він швидко дослужився до підвищення. Але Ткача з роботи звільнили. Він почав пити, сім'я розпалася. Наприкінці 1970-х Ткач перебрався до Криму. Там скоїв перше вбивство. На околиці Сімферополя зґвалтував та позбавив життя дівчину.

Після злочину він одразу зателефонував до міліції та зізнався у скоєному. Але йому не повірили.

Із Криму переїхав до містечка Павлограда на Дніпропетровщині. Свої злочини Ткач скоював навіть удень. З Москви та Києва до регіонів відправляли кращих оперативників та слідчих. Але, як колишній експерт-криміналіст, він удало замітав сліди.

5 листопада 2018-го від серцевої недостатності Сергій Ткач помер.

Двоє 19-річних друзів-дніпропетровців Віктор Саєнко та Ігор Супрунюк зізналися, що з кінця червня до кінця липня в Дніпропетровську й області вбили 19 людей.

Зараз ви читаєте новину «Замість маніяка посадили семеро невинних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути