Ексклюзиви
вівторок, 23 липня 2019 13:25

Заборонили іноземну музику

Заборонили іноземну музику
Аятолла Хомейні заборонив іранцям слухати музику Фото: islam-today.ru

Духовний лідер Ірану аятолла Хомейні заборонив слухати іноземну музику 23 липня 1979-го. Рішення прийняли "у зв'язку з тим, що це розбещує молодь".

Того дня музика перестала звучати на іранському радіо та телебаченні.

"Західна музика нічим не відрізняється від опіуму, вона притупляє почуття людей, які її слухають, робить їхній розум бездіяльним", - зазначив духовний лідер.

Також аятолла закликав населення не боятись бути старомодними. Наголосив, що це невелика ціна за незалежність країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто і як перетворив Іран на ісламську державу

"Ви суворо відзиваєтеся про Захід, - питала в імама в інтерв'ю італійська журналістка Оріанна Фалаччі. - Але телефон, що дозволяє вам зв'язуватися з іншими містами, створений на Заході. Як і телебачення, за допомогою якого ви звертаєтеся до країни. І навіть кондиціонер, який дозволяє зберігати прохолоду в приміщенні, коли на вулиці спека. Якщо ми настільки зіпсовані, навіщо ж ви користуєтеся нашими знаряддями зла?".

"Речі - хороша сторона Заходу. Ми їх не боїмося і користуємося ними. Ми не боїмося вашої техніки. Ми боїмося ваших ідей і ваших звичаїв", - відказав Хомейні.

У 1990-х заборона ослабла, і на вулицях Тегерану можна було почути композиції у виконанні Еріка Клептона і The Eagles. Вони ж супроводжували випуски новин.

На місці поховання передостаннього шаха Ірану Рези Пехлеві знайшли мумію. Припускають, що це тіло самого шаха. Останки виявили під час реконструкції меморіального комплексу Шах-Абдул-Азім у місті Рей. Реза Пехлеві відмовився від престолу і 1944-го помер у вигнанні в Південній Африці. Тіло вивчать експерти і перезахоронять.

Зараз ви читаєте новину «Заборонили іноземну музику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути