неділя, 22 вересня 2019 08:20

За примусову працю рабів американців судитимуть

За примусову працю рабів американців судитимуть
Авраам Лінкольн (1809-1865) оголосив про звільнення негрів-рабів. Фото: 4brain

Президент США Авраам Лінкольн (1809-1865) 22 вересня 1862 року оголосив Прокламацію про звільнення негрів-рабів.

Перед Громадянською війною Авраам Лінкольн та інші керівники Республіканської партії США прагнули не самої заборони рабства як явища, а лише обмеження його поширення на нові території і штати на Заході країни.

Після обрання Лінкольна президентом, сім південних штатів об'єднались у Конфедеративні Штати Америки, в той час як чотири інших рабовласницьких штати залишились у складі США. З початком Громадянської війни Лінкольн закликав до повної ліквідації рабства. Тому Республіканська партія внесла на розгляд Конгресу 13-у поправку до Конституції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятник президентам висікли з гори

"Ні в Сполучених Штатах, ні в жодному іншому місці, що належить до їхньої юрисдикції, не повинні існувати ні рабство, ні примусова праця. Остання припускається лише як покарання за злочин. В такому випадку винуватець має бути законно засуджений. Конгрес має право забезпечити виконання цієї статті відповідним законодавством" - Авраам Лінкольн оголосив Прокламацію про звільнення негрів-рабів. Згодом цей документ конституційно закріпили Тринадцятою поправкою до Конституції США.

Будівництво найбільшого пам'ятника світу — 18-метрових голів президентів завершили 31 жовтня 1941 року на горі Рашмор в США. В гірській породі висічені обличчя чотирьох президентів США: Джорджа Вашингтона, Томаса Джефферсона, Теодора Рузвельта і Авраама Лінкольна. Гора знаходиться біля міста Кістоун у Південній Дакоті.

Зараз ви читаєте новину «За примусову працю рабів американців судитимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути