Ексклюзиви
пʼятниця, 06 травня 2016 12:30

З космосу вчені дізналися про невідомі тунелі в єгипетських пірамідах

З космосу вчені дізналися про невідомі тунелі в єгипетських пірамідах

Група вчених використала космічні промені супутників для створення карт, завдяки яким можна зобразити внутрішню структуру єгипетських пірамід.

Археологи оприлюднили результати своєї роботи за участю піраміди Бент, що розташована на 25 миль на південь від Каїра. Розміщена в Королівському некрополі Дахшур, піраміда Бент є однією з перших, яку побудували в старому Королівстві фараона Снофру. 3D-зображення чітко показують внутрішні кімнати, яким близько 4,6 тисяч років, а також обриси іншої секретної палати всередині піраміди. Повідомляє Planet Today.

Таюбі Мехді, президент Інституту інноваційної спадщини, розкрив секрет технології, застосованої для отримання цих тривимірних знімків. З атмосфери Землі дощем виходять рентгенологічні частинки, які називаються мюонами. Ці частинки проходять через порожні простори, але можуть поглинатися або відштовхуватися більш твердими поверхнями. Вивчаючи скупчення частинок-мюонів, вчені зможуть дізнатися більше і про будівництво піраміди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли давній кондиціонер

Піраміда Бент має 2 входи з двома коридорами, котрі ведуть в 2 похоронні склепи. Раніше вважалося, що фараон Снофру був похований всередині піраміди в прихованому склепі, але останні знімки спростували це. Так що таємниці ще залишилися.

Нагадуємо, що вчені вважають, що гробниця Тутунхамона зводилася для жінки, але смерть Тутанхамона внесла зміни в плани єгипетських будівельників. Не виняток, що легендарна гробниця також могла призначатися для дружини фараона Нефертіті.

Зараз ви читаєте новину «З космосу вчені дізналися про невідомі тунелі в єгипетських пірамідах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути