четвер, 20 червня 2013 15:17

"Все, що я зробив у своєму житті, буде нікому не потрібне" - невідоме інтерв'ю Стіва Джобс

Автор: Фото: fresher.ru
 

Silicon Valley Historical Association виклала в інтернет невеликий фрагмент із раніше невідомого інтерв'ю зі Стівом Джобсом, де він розмірковує про свій спадок у технологічній індустрії. Бесіда відбулася в 1994 році, коли Джобс очолював компанію NeXT, яку він заснував після звільнення з Apple.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині за 671 тис доларів продали один з перших комп'ютерів Apple

"Все, що я зробив у своєму житті, буде нікому не потрібне, коли мені виповниться 50", - сказав Джобс про створені ним перші персональні комп'ютери.

Через кілька років після інтерв'ю він повернеться в Apple, і під його керівництвом корпорація розробить iPhone і IPad. Але в той момент він цілком логічно припускав, що пік його слави вже минув. Утім, сказане Джобсом все одно залишається актуальним.

"У цій галузі ніхто не може створити фундаментальну працю, на яку всі будуть опиратися наступні 200 років. У цій галузі ніхто не напише картину і не збудує церкву, якими всі будуть насолоджуватися протягом багатьох століть. Ні, у цій галузі вся ваша робота безнадійно застаріває через десять років. Уявіть собі високу гору з викладених у кілька рівнів каменів. Ви взяли участь у створенні лише одного з рівнів, але ніхто на вершині цієї гори не зможе по-справжньому оцінити ваш внесок", - зазначив Джобс в інтерв'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Головна проблема Microsoft у тому, що вони абсолютно не мають смаку", - Стів Джобс

Стів Джобс заснував компанію Apple у 1976 роціі та був її лідером до 1985 року, коли був звільнений радою директорів. У 1996 році Джобс повернувся до компанії та був її лідером з 1997 по 2011 роки. Джобс помер 5 жовтня 2011 року від раку підшлункової залози у віці 56 років.

Зараз ви читаєте новину «"Все, що я зробив у своєму житті, буде нікому не потрібне" - невідоме інтерв'ю Стіва Джобс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути