четвер, 05 липня 2018 10:47

Власниця першого бікіні отримала 50 тисяч пропозицій від чоловіків

Власниця першого бікіні отримала 50 тисяч пропозицій від чоловіків
Мішель Бернардіні під час першої презентації бікіні в 1946 році. Фото: buzzfeed.com

На показі мод у Парижі 5 липня 1946 року вперше показали купальник бікіні. Стриптизерка Мішелін Бернардіні з "Казино де Парі" продемонструвала купальний костюм, що складався з невеликих окремих частин. Його створив модельєр Луї Ріерд.

"Бікіні відкриває на дівчині все, крім дівочого прізвища її матері" - писали у газетах.

Решта моделей відмовлялися зі страху осоромитися. Світ моди був шокований. Ніхто не повірив, що жінка сповна розуму зможе отаке носити на пляжі. А Мішелін Бернардіні за кілька тижнів після показу отримала від чоловіків з усієї Європи близько 50 тис. пропозицій вийти заміж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щомиті у світі продають дві ляльки Барбі

Луї Ріерд успадкував від матері салон дамської білизни і придумав новий купальник. Знизив лінію купальних шортів аж до стегон. Закритий бюст на "кісточках" перетворив на два трикутники. За п'ять днів до дефіле Мішелін Бернардіні, американці випробували нову атомну бомбу на атолі Бікіні в південній частині Тихого океану. Тому він назвав на честь острова - "бікіні".

У той час церква обіцяла "кару небесну" за те, що жінка одягне таке "аморальне" вбрання. На пляжах Європи бікіні заборонили. В Італії, Португалії й Іспанії жінок у таких купальниках арештовували. Через десять років після того на екрани вийшов фільм "І Бог створив жінку", де Бріджит Бардо з'явилась в бікіні, купальники стали популярними.

9 березня 1959 року на щорічній виставці дитячих іграшок у Нью-Йорку компанія Mattel уперше представила ляльку Барбі. Білявка мала яскравий макіяж, лак на нігтиках і перламутрові сережки у вухах. На ній був смугастий купальник, який підкреслював форми, та босоніжки на шпильках.

Зараз ви читаєте новину «Власниця першого бікіні отримала 50 тисяч пропозицій від чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути