У середньовіччі найкраще харчувались вікінги.
Вони полювали на китів та споживали їхнє м'ясо. У поселеннях вікінгів виявили багато їхніх кісток, повідомляє Ancient origins.
М'ясо вікінги не смажили, а варили. Розводили велику рогату худобу, гусей та качок. Збирали яйця диких птахів.
Полювали на північних оленів, ведмедів, кабанів, білок, зайців та диких птахів.
Ловили в Атлантичному океані та Балтійському морі тріску, пікшу, оселедець, скумбрію та іншу рибу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли вино, якому 6 тис. років
Солили та сушили м'ясо, щоб воно краще зберігалося. На Крайній Півночі цілий рік тримали його замерзлим.
Їли та сушили моркву, ріпу, пастернак, шпинат, селеру, капусту, квасолю, горох і редис. Також їли порей, морські водорості, гриби та цибулю.
З ячменю готували пиво, кашу та хліб.
До їжі додавали коріандр, хрін, гірчицю, кріп та хміль.
Вчені намагаються відновити рецепти вікінгів.
Фортецю вікінгів Х ст. виявили данські археологи. Її архітектура свідчить про те, що вікінги не були примітивними розбійниками.
Коментарі