Ексклюзиви
вівторок, 14 серпня 2018 14:51

Виявили зуб велетенського доісторичного монстра

Виявили зуб велетенського доісторичного монстра
Це перша така знахідка в Австралії. Фото: phys.org

Археолог-аматор Філіп Мюллел знайшов на австралійському пляжі гігантський зуб доісторичної акули. Тварина, якій він належав, за своїми розмірами була значно більша за сучасну білу акулу.

Про це повідомляє Phys.org.

"Я пішов на пляж у пошуках закам'янілостей і побачив серед каменів щось блискуче. Виявилося, що зі скелі виступав велетенський зуб. Відразу зрозумів, що це важлива знахідка і я повинен поділитися нею з іншими", – розповів Мюллел.

Про знахідку він повідомив музей Victoria, а куратор колекції палеонтології хребетних Еріх Фіцджеральд підтвердив, що 7-сантиметровий зуб належав представникові виду Carcharocles angustidens.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи встановили дату заснування Єрусалима

"Це відкриття світового рівня, бо досі лише тричі вдавалося знайти зуби представників цього виду. Це перша така знахідка в Австралії", – підкреслив Фіцджеральд.

Знахідка унікальна також тому, що науковці на місці знахідки Філіпа Мюллела виявили загалом аж 40 зубів, частина яких належить Carcharocles angustidens. Carcharocles angustidens населяли води навколо Австралії приблизно 25 млн років тому. На думку вчених, вона могли досягати до 9 м і харчуватися пінгвінами та дрібними китоподібними.

У Державному природознавчому музеї НАН України у Львові відбувся передпоказ відреставрованого скелету самки мамонта, якому понад 24 тис. років. Експонат відкриють для відвідувачів восени.

Зараз ви читаєте новину «Виявили зуб велетенського доісторичного монстра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути