Ексклюзиви
субота, 10 березня 2018 17:35

Виявили докази перебування вікінгів у Америці за 500 років до Колумба

Археологи знайшли підтвердження, що вікінги були в Америці першими європейцями.

Вчені з Канади стверджують, що знайшли легендарне поселення вікінгів Хоп, на місці сучасного містечка Нью-Брансвік в східній частині Канади.

Бірджітта Уоллес - канадський археолог, яка витратила більшу частину свого життя на пошуки слідів войовничих вікінгів в Північній Америці - недавно надала докази їх ранньої присутності на континенті, пише DailyMaіl.

Відповідно до усних скандинавських оповідей, вікінги заснували Хоп близько 1000 років тому, задовго до того, як Христофор Колумб відкрив Америку. За легендою це місце буяло виноградом, річки - лососем, а човни можна було оббити шкурами місцевих тварин. Єдине місце, яке відповідає всім цим умовам - затока мірамічі у Нью-Брансвік. Гіпотезу підтверджує також той факт, що багато артефактів, виявлені при розкопках поселень вікінгів, зроблені з деревини, батьківщиною якої є Нью-Брансвік.

Поселення Хоп було тимчасовим, знімаючись з місця, вікінги забрали інструменти, зброю і тіла своїх мертвих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи виявили скарб вікінгів

Уоллес пообіцяла, що продовжить розкопки в цьому районі, щоб представити незаперечне підтвердження того факту, що на місці Нью-Брансвік колись існувало втрачене містечко північного войовничого народу.

Науковці вже почали розкопки та знайшли перші реальні докази проживання вікінгів в Канаді. Скандинави вміли добувати залізну руду. Археологи вже виявили близько 13 кілограмів шлаку в осередку, який, за їхніми словами, використовувався для випалу залізної руди.

Автор: National Geographic
  Науковці вже почали розкопки та знайшли перші реальні докази проживання вікінгів в Канаді. Зокрема, скандинави вміли добувати залізну руду
Науковці вже почали розкопки та знайшли перші реальні докази проживання вікінгів в Канаді. Зокрема, скандинави вміли добувати залізну руду

У Данії археологи виявили унікальну гробницю вікінгів. Археологи датували знахідку 950 роком. У поховані були знайдені 2 чоловіки та жінка, що походили з елітних кіл суспільства. Гробниця мала вигляд стародавньої церкви. Її розміри становили 13 на 4 метри.

Зараз ви читаєте новину «Виявили докази перебування вікінгів у Америці за 500 років до Колумба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути