понеділок, 04 липня 2016 17:30

Археологи виявили поховання вікінгів знатного походження

Археологи виявили поховання вікінгів знатного походження

У Данії археологи виявили унікальну гробницю вікінгів.

Археологи датували знахідку 950 роком. У поховані були знайдені 2 чоловіки та жінка, що походили з елітних кіл суспільства. Гробниця мала вигляд стародавньої церкви. Її розміри становили 13 на 4 метри. Повідомляє ScienceNordic.

Дослідники виявили у гробниці чоловіків бойові сокири. Це є маркером для елітного походження. У гробниці жінки виявили 2 ключі. Один свідчив про елітність власника, а другий слугував для невеликої квадратної скриньки, яку також виявили в гробниці. Там зберігалися золоті нитки, скляні намистини, хутро і високоякісні тканини.

"Для жінок було нескладно отримати владу. Багатьох жінок ховали в дорогому убранні з солідним начинням поховальної камери. Це вказує на їх високий статус у в суспільстві. Ці жінки не поступалися чоловікам", - говорить Генріетта Лінгстрем, археолог з університету Копенгагену.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи припустили, де може бути похований Святий Давид

Також команда археологів виявили в похованні 2 срібні монети, що походять з Азійських теренів та керамічну вазу з Балтії.

Як повідомлялося раніше, у Кам'янці-Подільському археологи дослідили частини вежі ХVII ст. Археологи проводили на вулиці Францисканській, 10 розкопки упродовж червня.

Зараз ви читаєте новину «Археологи виявили поховання вікінгів знатного походження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути