середа, 03 липня 2019 08:20

Винахід німця нагадував велосипед

Винахід німця нагадував велосипед
Оригінал свого першого авто Карл Бенц подарував в 1906 році Німецькому музею в Мюнхені. SHolzhüter

Німецький винахідник Карл Бенц зробив перший у світі виїзд на автомобілі власної конструкції зі швидкістю 16 км/год 3 липня 1886 року. Він проїхав 100 м однією з вулицею містечка Мангейм. Жителі були здивовані від побаченого - у триколісний візок не були запряжені коні. Він рухався самотужки.

1883 року винахідник Карл Бенц організував компанію "Benz & Company Rheinische Gasmotoren-Fabrik". Компанія почала виробляти і продавати бензинові двигуни. Бенц сконструював свій перший автомобіль. 29 січня 1886-го німецький інженер отримав патент на автомобіль із газовим двигуном - Benz Patent-Motorwagen.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До участі у автогонці не запросили англійців та американців

Витвір німця нагадував велосипед. Мав 3 металеві колеса із довгими спицями та раму. Був розрахований на 2 осіб. На автомобіль винахідник поставив 4-контактний бензиновий мотор з водяним охолодженням. Його розташували між 2 задніх коліс. Двигун мав потужність 0.9 к.с. Це дало змогу розвинути швидкість до 16 км/год.

Оригінал свого першого авто Карл Бенц подарував в 1906 році Німецькому музею в Мюнхені. У 1936 році, готуючись відзначити 50-річчя винаходу автомобіля, німці побудували три його копії - для Технічного музею у Відні, для Музею транспорту в Дрездені і для фірмового музею Mercedes-Benz в Штутгарті.

Найдавніші автоперегони відбулися у Франції 26 червня 1906 року. Гран-прі Франції пройшло в передмістях Ле-Мана. Машини їхали по дорогах загального користування.

Зараз ви читаєте новину «Винахід німця нагадував велосипед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути