Ексклюзиви
середа, 26 червня 2019 08:21

До участі у автогонці не запросили англійців та американців

До участі у автогонці не запросили англійців та американців
Переможець першого в історії Гран-Прі за кермом свого Renault. Фото: Авто24

Найдавніші автоперегони відбулися у Франції 26 червня 1906 року. Гран-прі Франції пройшло в передмістях Ле-Мана. Машини їхали по дорогах загального користування.

Французи прописали перший в світі технічний і спортивний регламент. Країну представляли десять автомобільних компаній. З Італії прибули Fiat та Itala, а з Німеччини Mercedes. У гонці взяли участь 32 автомобілі, які стартували з інтервалом в 90 секунд. У перегонах не брав участі жоден англійський чи американський автомобіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Квадрициклу" Генрі Форда 122 роки: як це було

Переможцем першого в історії Гран-прі за кермом свого Renault став Ференц Сис. Вже на наступний день після фінішу гонки він позував у автомобілі власної конструкції. За Renault виступали три пілоти: угорець Ференц Сис, "Едмон" і "Річез", під стартовими номерами 3А, 3В і 3С.

Перемога Renault сприяла збільшенню продажів цього французького виробника в перші роки після гонки. Успіх в 1906 році Гран-прі Франції спонукало організувати Гран-прі знову в наступному році.

4 червня 1896 року 32-річний Генрі Форд провів випробування власного чотириколісного автомобіля. Машину обладнав двоциліндровим бензиновим двигуном потужністю 4 кінські сили. Випробування проходило в Детройті.

Зараз ви читаєте новину «До участі у автогонці не запросили англійців та американців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути