вівторок, 22 грудня 2020 11:53

Відтворили підлогу храму, якою ходив Ісус Христос

Відтворили підлогу храму, якою ходив Ісус Христос
На відтворення оригінальної підлоги храму в археологів пішло 7 місяців Фото: Youtube/Reuters

Ізраїльські археологи відтворили підлогу стародавнього іудейського храму в Єрусалимі, який відвідував Ісус Христос. Спиралися на історичні тексти та реліквії.

Новий Заповіт розповідає, що Ісус прийшов до храму на паломництво та навчання ще хлопчиком. Будучи старшим проповідником, у гніві виганяв міняльників грошей. Саму будівлю храму спроєктував цар Ірод, повідомляє Reuters.

Уцілілі плитки розповіли археологам, що при закладанні підлоги використовували оброблений вручну вапняк, камінь з Мертвого моря та завезений мармур. Плитки мали коричневий та темний землистий колір, геометричний дизайн, були прохолодними, плямистими та нерівними. Фахівці зробили навіть подряпини та відмітини.

Загалом на роботу витратили 7 місяців, але зазначили, що були дуже зацікавленими в цьому та відтворювали підлогу від щирого серця.

"Ми сподіваємося, що люди зможуть прийти, побачити, доторкнутись і відчути те ж саме, що було 2000 років тому", - підкреслив археолог Аві Тавісала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не той Вифлеєм. Археологи доводять, що Ісус Христос народився в іншому місці

У середньовічному Мілевському монастирі на півдні Чехії археологи виявили частину металевого цвяха. Вони припускають, що він є цвяхом з хреста, на якому був розп'ятий Ісус Христос. Знахідка була в одному з приміщень північної стіни XII ст.

Зараз ви читаєте новину «Відтворили підлогу храму, якою ходив Ісус Христос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути