Ексклюзиви
четвер, 04 липня 2019 13:05

Відкопали давню шибеницю

Автор: thehistoryblog.com
  У Польщі відкопали давню шибеницю із залишками страчених
У Польщі відкопали давню шибеницю із залишками страчених
Польські археологи виявили тисячі фрагментів кісток страчених людей і шибеницю, проводячи розкопки у Жагані, Західна Польща. Також виявили ланцюги для страт. Шибениця в Жагані функціонувала з XVI по XVIII ст. За оцінками археологів, на ній стратили кілька десятків людей. Деяких вішали, іншим відрубали голови.

"Під час розкопок було виявлено 2 ланцюги. У одному з них збереглася тільки одна ланка, але другий ланцюг довший, він складається з 4-х ланок. Це надзвичайно рідкісні знахідки, так як в Польщі відомі тільки 2 артефакту такого типу", - зазначив керівник проекту доктор Даніель Войтукі з Вроцлавського університету.

Автор: thehistoryblog.com
  У Польщі відкопали давню шибеницю із залишками страчених
У Польщі відкопали давню шибеницю із залишками страчених

Дослідники встановили, що ланцюги використовували для людей, які вчинили переважно тяжкі злочини, повідомляє The History Blog.

"Залізні ланцюги використовувалися для того, щоб трупи висіли протягом тривалого часу на загальному громадському огляді", - повідомив Войтукі. Один із ланцюгів використали 1717-го при виконанні смертного вироку невідомій людині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли найдавніші докази вбивства людини

Під час розкопок археологи виявили тисячі дрібних фрагментів людських кісток. Один зі скелетів виявився цілим. Людину обезголовили, голова залишилась біля її ж ніг. Також знайшли більше десятка залізних цвяхів. Ймовірно, їх використовували для кріплення мотузок або ланцюгів до шибениці.

Залишки людей проаналізують антропологи на кошти Польського Національного наукового центру.

Польські археологи виявили дивний бронзовий артефакт із пелюстками під час розкопок біля перевалу Дуклі, Підкарпатське воєводство. Встановили, що його виготовили близько I тис. до н.е. - в епоху бронзи.

Дивна форма знахідки одразу привернула увагу вчених. Виріб нагадує "пропелер" і знаходиться у гарному стані. За своєю формі та наявністю отвору в нижній частині виробу артефакт схожий на елемент булави.

Зараз ви читаєте новину «Відкопали давню шибеницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути