неділя, 05 листопада 2017 07:47

Відчай і безвихідь кубинського народу - добірка фото
38

Очікування в кафе, 1995 рік.
Фото: cameralabs.org
Смажене порося до новорічного столу, Гавана, 1995 рік.
На прийомі у гінеколога, місто Ремедіос. 1996 рік.
Дівчинка, яка показує свої нігті.
Душ в спекотний літній день, Гірон, 1996 рік.

Італійський фотожурналіст Ернесто Базан вперше прибув на Кубу 1992 року. Він одразу закохався в Острів свободи та його народ.

Після декількох поїздок Базан влаштувався на Кубі. А 1997-го одружився на кубинці. Продовжував документувати повсякденне життя місцевих жителів на фото. Для Куби це був так званий "особливий період", коли Радянський Союз розпався. Фінансова підтримка держави припинилася.

Знімки Ернесто Базана свідчать про соціально-економічну кризу у країні. Про економічну прірву між багатими і бідними. Фотограф відобразив відчай і безвихідь кубинського народу. А також його радість, стійкість і почуття власної гідності. Цей 14-річний проект удостоєний премії фонду Вільяма Юджина Сміта за досягнення у галузі гуманістичної фотографії, пише сайт cameralabs.org.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитинство в сталінському СРСР - фотоальбом 1947 року

"Свою роботу на Кубі я розглядаю як споглядання умов людського існування. Під час зйомки в першу чергу мене турбувало те, щоб у кадрі засяяла людяність фотографованих. Щоб показати, наскільки незламний людський дух, який завжди підноситься над щоденними труднощами. Мої знімки не про неймовірних героїв; вони про реальних людей - таких, як ви і я", – говорить фотограф.

8 жовтня кубинці відзначають День героїчного партизана на честь Ернесто Че Гевари, одного з лідерів революції і новостворених святих – San Ernesto de la Higuera, захисника бідних і знедолених.

Ернесто Че Гевара (14 червня 1928 року – 9 жовтня 1967-го) – латиноамериканський революціонер. Прізвисько Че отримав у Мексиці за характерний для аргентинського діалекту іспанської вигук che. Один з керівників Кубинської революції 1959 року, був другою людиною для Фіделя Кастро після його брата Рауля.

Зараз ви читаєте новину «Відчай і безвихідь кубинського народу - добірка фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути