Ексклюзиви
пʼятниця, 19 липня 2019 08:20

Велогонку виграв сажотрус

Велогонку виграв сажотрус
Велосипедні перегони "Тур де Франс" тривали 19 днів. Фото: https://66.media.tumblr.com

Перші у світі велосипедні перегони "Тур де Франс" стартували 19 липня 1903 року за маршрутом Париж - Ліон - Марсель - Тулуза - Бордо - Нант - Париж і тривали 19 днів. Із 60 учасників до фінішу прибуло лише 20.

Найпрестижнішу в світі багатоденну велогонку придумали Анрі Дегранж і Гео Лефевр - редактор і журналіст спортивного видання "Авто". Спонсори газети забезпечили призовий фонд в 20 тис. франків.

На старт біля Парижа вийшли 60 велосипедистів: 50 французів, 4 швейцарців, 3 бельгійців, 2 німця і італієць. Переможець Моріс Гарен із Реймса здолав цю відстань за 94,5 години. Уродженець Італії працював сажотрусом, пізніше відкрив магазин із продажу велосипедів. За перемогу отримав 6 тис. франків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одноокий льотчик облетів планету за тиждень

Змагання не проводилися під час світових воєн.

З 1950-х років "Тур" почав проводитися в іншій країні. Зараз "Тур де Франс" є найбільш значущою подією у світі велоспорту. Його трансляції дивляться мільйони людей по всьому світу.

Американський льотчик Віллі Пост здійснив 22 липня 1933 року перший в історії одиночний переліт навколо земної кулі, який тривав 7 днів 18 годин 49 хвилин. Льотчик і мандрівник Віллі Пост отримав ліцензію цивільного пілота у 20 років. Її видали незважаючи на каліцтво - у пілота не було одного ока через травму.

Зараз ви читаєте новину «Велогонку виграв сажотрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути