пʼятниця, 22 квітня 2016 15:50

Вчені "оживили" снігову людину

Вчені "оживили" снігову людину

Американські вчені представили 3D модель мумії віком 5 тисяч років, яку знайшли 25 років тому в Альпах.

Модель, що зображає живу людину у повний зріст, планують демонструвати на виставках по всьому світу. ЇЇ створення потребувало довгих місяців роботи. Найскладніше було відтворити руки, оскільки з допомогою комп'ютерної томографії їх вивчити неможливо, - повідомляє The Daily Mail.

Вчені вважають, що на момент смерті Етці було 45-46 років, а загинув він від поранення стрілою . Його зріст був 160 сантиметрів, а маса 50 кілограмів. На його тілі помітили 61 татуювання. На думку науковців, Етці мав проблеми з серцево-судинною системою. Його тіло нині чудово збережене і знаходиться в Південнотірольскому археологічному музеї в місті Больцано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені змінили уявлення про динозаврів

Нагадаємо, що мумію знайшли в 1991 році туристи з Німеччини в Тірольських Альпах, на льодовику Сімілаун в долині Ецталь. Етці є найстарішою мумією людини, знайденою у Європі. Відкриття призвело до перегляду доісторичних періодів. Виявилося, що цивілізація кам'яної доби була розвиненіша, ніж вважалося до цього.

Зараз ви читаєте новину «Вчені "оживили" снігову людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути