пʼятниця, 23 лютого 2018 15:38

В Україну теніс завезли англійські купці

В Україну теніс завезли англійські купці
Теніс спочатку вважався грою аристократів. Фото: ViaTennisStar.com

23 лютого 1874 року у Великій Британії майор Волтер Вінгфілд запатентував гру "Сферистика". Згодом її перейменують на "Теніс". За ідеєю Вінгфілда, матчі повинні були відбуватися на траві.

Вінгфрід розробив корти, які спочатку за формою нагадували пісочний годинник. Придумав гумові м'ячики та ракетки. Завдяки простим правилам гра миттєво здобула популярність. Тенісом захопились члени королівської родини та палати лордів.

За перший рік винахіднику вдалося продати більше тисячі комплектів та брошур з правилами тенісу. Чутки про гру докотились до Канади, Китаю, Індії та Росії. Тенісна лихоманка поширилася світом, здобуваючи все більшу популярність.

Теніс став однією з улюблених ігор аристократії. А вже 1887 року стартував знаменитий Вімблдон. Зараз це один із найпрестижніших та найстарший тенісний турнір на планеті. 1896 року гру включили до програми Олімпійських ігор, пише телеканал "24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Кличко переміг росіянина і першим об'єднав титули

В Україну теніс завезли англійські купці. Вже 1890-го з'явилися перші клуби в Одесі та на заході України. Згодом, почали регулярно проводитися змагання.

Зараз теніс - одна із найпопулярніших ігор на планеті. За турнірами із захватом щороку спостерігають мільйони людей, а статки топових тенісистів вимірюються десятками мільйонів доларів.

1 грудня 1891 року в Спрінгфілді, штат Массачусетс, молодий канадський викладач Джеймс Нейсміт винайшов просту гру. У ній спортсмен міг цілком використовувати свої фізичні обдарування і уяву. Тільки більш ніж через століття баскетбол злетів у популярності. Він отримав мільйони шанувальників по всьому світу і Національну баскетбольну асоціацію, атлети якої, здається, вільні від обмежень гравітації.

Зараз ви читаєте новину «В Україну теніс завезли англійські купці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути