вівторок, 26 червня 2012 17:42

У Салоніках виявили римську дорогу, будуючи метро

У Салоніках виявили римську дорогу, будуючи метро
Знайдені рештки дороги будуть виставлені прямо у метрополітені. Фото: AP Photo

Будівельники метро в Салоніках виявили ділянку римської дороги, побудованої близько 2 тисяч років тому поверх ще більш давнього грецького шляху. Повідомлення про це наводить агентство Associated Press.

Ділянка довжиною в 70 метрів покрита мармуровими плитами, на деяких з них були знайдені сліди коліс гужових возів та розмітки для дитячих ігор. Там же були виявлені інструменти, фрагменти судин і підстави мармурових колон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Японії знайшли стародавні дощечки для перепису населення

За словами археологів, які працюють на розкопках, римська дорога була побудована близько 1800 років тому. Під нею вдалося виявити залишки ще більш давнього брукованого шляху, який був створений древніми греками на 500 років раніше. Розміщення дороги і перпендикулярних з'їздів, які відходять від неї, добре збігається з напрямком сучасних вулиць Салонік. Дорога розташована в тому ж напрямку, що і сучасний проспект Егнатія (Egnatia), але перебуває на сім метрів нижче нинішнього рівня землі.

Вчені повідомили, що знайдені артефакти будуть постійно експонуватися прямо на території метрополітену після того, як завершиться його будівництво. На даний момент закінчення робіт заплановане на 2016 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залишки першого театру Шекспіра знайшлися під лондонським пабом

Будівництво метро в Салоніках почалося в 2006 році, але завершення роботи неодноразово відкладалося, в тому числі через затримки, пов'язані з проведенням розкопок. У 2008 році метробудівці Салонік виявили близько тисячі гробниць, у деяких з яких знайшлися прикраси, монети та предмети мистецтва.

Зараз ви читаєте новину «У Салоніках виявили римську дорогу, будуючи метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути