понеділок, 15 липня 2013 18:17

У Польщі знайшли поховання "вампірів без голів"

У Польщі знайшли поховання "вампірів без  голів"
Фото: archae.ru

Археологи виявили у Глівіце, що на півдні Польщі, могильник, де мертві були поховані у відповідності з практикою поховання вампірів. Чотири скелети були виявлені на місці, де проводилися обов'язкові рятувальні розкопки перед будівництвом дороги.

"Дуже важко сказати до якого часу відносяться дані поховання, - повідомив археолог, доктор Яцек Пієрзак. - Тим не менше, вважається, що вони могли бути зроблені на початку Нового часу. Більш точну дату можна буде сказати після проведення всіх експертиз і тестів".

У всякому разі, померлий був похований з головою між ніг. Згідно з народними віруваннями, це запобігає можливості вампіра знайти шлях назад у світ живих. Не було також виявлено нічого, зазвичай супутнього похованням, наприклад, ювелірних прикрас, ременів і пряжок.

Щодо причини такого поховання існує дві версії. Можливо, поховання зроблено таким чином, щоб захистити місцевих жителів від нападу вампірів. Інша теорія полягає в тому, що скелети належать жертвам епідемії холери.

Останній зареєстрований випадок вампірського поховання в Польщі був зафіксований у 1914 році в селі Старе Мазовецьке. Тоді у знайденого трупа голова була відрізана і розміщена між ніг.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі знайшли поховання "вампірів без голів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути