середа, 13 листопада 2013 17:37

У музеї Йоганна Гете можна познайомитися з його матір'ю
18

Фото: Фото: Ольга Скороход
Сад на задньому дворі
Вірогідно, родина Гете любила випічку

Фракфурт-на-Майні є фінансовою столицею Євросоюзу і асоціюється в першу чергу з блискучими хмарочосами, діловими кварталами та суєтливими вулицями. Старе місто справді майже не вціліло від воєнних бомбардувань - збереглася лише невелика частина давньої забудови, решта кварталів були майстерно відновлені за архівними матеріалами.

Між іншим, Франкфурт ще з часів середньовіччя є одним з ключових центрів Німеччини. Починаючи з 1562 року, у Франкфурті коронували імператорів Священної Римської імперії.

Однак, найбільшого значення місто досягло, певне у 18-19 століттях. У 1815 році Франкфурт став вільним містом і місцезнаходженням Бундестагу - прототипу сучасного парламента, а 1848 року в соборі св. Павла вперше зібрався парламент - Національні збори. Вулицями цього міста ходили брати Якоб та вільгельм Грімми та Йоган Гете.

Саме у Франкфурті Гете народився і виріс. Рідний будинок поета було відновлено за кресленнями, складеними ним власноруч. Сьогодні  в ньому діє музей, інтер'єри якого максимально наближені до того, якими вони були у 18 столітті.

На першому поверсі представлені прижиттєві видання творів Гете, у тому числі "Страждання юного Вертера", написані у франкфуртський період життя Гете. Тут же представлені скульптури батьків Гете. Відвідувачі жартують, що в музеї можна познайомитися з матір'ю письменника.

На верхніх поверхах відтворено побут родини Гете - бібліотеки, їдальня, господарські приміщення.

Вхід у музей становить 5 євро.

Зараз ви читаєте новину «У музеї Йоганна Гете можна познайомитися з його матір'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути