Ексклюзиви
пʼятниця, 21 вересня 2012 18:14

В Німеччині археологи виявили найдавнішу зброю

В Німеччині археологи виявили найдавнішу зброю
Наконечник для стріл віком 300 тисяч років. Фото: phys.org

Археологи з Тюбінгенського університету виявили найстарішу зброю з відомих на даний момент. Мова йде про наконечники для стріл. Про це повідомили в прес-релізі, опублікованому на сайті Phys Org.

загалом вченим вдалося знайти вісім наконечників. Їх вік становить близько 300 тисяч років. Для порівняння: в 2011 році вчені виявили одні з найстаріших знарядь праці на Північноамериканському континенті; вік знарядь становив усього близько 15,5 тисячі років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Давні люди приносили кремінь з території Румунії до Дніпра

Нові знахідки були зроблені у вугільному кар'єрі в Шонінгені. Розкопки в цьому регіоні ведуться з 2008 року. Датування наконечників проводилося за допомогою радіометричних методів. Дослідники планують, що виявлені наконечники будуть виставлені в музеї, який хочуть відкрити в 2013 році.

За словами археологів, наконечники прекрасно збереглися. Примітно, що на даний момент на місці розкопок не було знайдено людських останків, однак вчені вважають, що наконечники могли виготовити Homo Heidelbergensis. Цей вид роду людей деякі вчені вважають прямим предком одночасно неандертальців і сучасних людей.

Зараз ви читаєте новину «В Німеччині археологи виявили найдавнішу зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути