середа, 04 липня 2012 18:24

У Данії знайшли легендарне місто вікінгів
6

Кальтроп, виявлений на місці розкопок
Фото: Фото: sciencenordic.com
Знайдені у Сліесторпі речі
Знайдені у Сліесторпі речі

Данські археологи виявили знамените місто епохи вікінгів Сліесторп (Sliasthorp) недалеко від бухти Шлей на півночі Німеччини поряд з данським кордоном. Згідно з текстами 8 століття, місто було важливим військовим центром скандинавських королів. Однак історики до останнього часу сумнівалися в існуванні цього поселення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині археологи знайшли поховання конунга вікінгів

Група археологів з Орхуського університету довела, що місто дійсно існувало, розкопавши близько 200 будинків. Серед залишків будівель було знайдено велику кількість прикрас, скляні фрагменти, ключі, сокири та наконечники стріл. Дослідники також знайшли залишки великого будинку, який був спалений в 10 столітті., Ймовірно, в ході збройного зіткнення. Спорудження досягало в довжину 30 м, в ширину - 9 м. Поруч були знайдені наконечники стріл і кальтропи (невеликі загородження у вигляді шипів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У посуді з черепів могли зберігати кров, воду або їжу

Сліесторп займав площу в 14 футбольних полів, він був меншим за сусідній, розташований за 5 км, Хедебю, розмір якого становив понад 50 футболних полів. Проведені вченими розкопки показали, що поселення використовували протягом 300 років, приблизно з 700 по 1000 р. Всього під час дослідження данськими археологами було виявлено більше 500 різних металевих предметів, повідомляє Science Nordic.

Зараз ви читаєте новину «У Данії знайшли легендарне місто вікінгів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути