четвер, 18 лютого 2016 14:00

В Австралії археологи виявили сліди сумчастого лева

В Австралії археологи виявили сліди сумчастого лева

Археологи під час розкопок в Західній Австралії виявили останки стародавнього сумчастого лева. Вчені завдяки науковому відкриттю змогли більш детально вивчити хижака, який жив на Землі більше 40 тисяч років тому. Про це повідомляє barbaricum.

Австралійські археологи під час експедиції знайшли докази існування вимерлого виду лева. Експерти відзначають, що 40 тисяч років тому на Заході Австралії існував древній сумчастий лев. Дивним є те, що даний підвид легко йшов на контакти з людьми, при цьому не завдаючи шкоди ні оселі, ні її мешканцям.

Експертиза показала, що хижак важив приблизно 90 кілограмів, вирощував своє потомство в печерах, а сам легко пересувався по гірській місцевості. Сліди давньої тварини археологи знайшли в печері Маргарет-Рівер.

Варто відзначити, що клімат в цьому регіоні відрізняється помірністю температур, що створює ідеальні умови для ведення сільського господарства. Вчені припускають, що і 40 тисяч років тому клімат в Маргарет-Рівер відрізнявся своїми сприятливими умовами для життя не тільки людей, а й давніх тварин.

Зараз ви читаєте новину «В Австралії археологи виявили сліди сумчастого лева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути