четвер, 19 лютого 2015 18:27

У Вірменії розкопали святилища, яким понад 3 тисячі років
5

Вигляд згори
Фото: www.livescience.com
Вівтар
Яма з фрагментами кераміки

У фортеці Гегарот, яка знаходиться у гірських районах Вірменії, археологи відкрили та розкопали три храми, вік яких становить понад три тисячі років.

На думку вчених, ці храми місцеві володарі використовували з метою передбачення майбутнього. Кожен з храмів має спеціальну яму, яка заповнена попелом та фрагментами кераміки. Серед предметів археологи виділяють глиняних ідолів з рогами та кістки тварин з позначками.

Вважається, що під час обряду передбачення майбутнього володар спеціальні речовини та пив вино, щоб увійти у спеціальний стан.

На думку вчених, завдяки ворожінням люди намагалися змінити зв'язок між теперішнім та майбутнім. Про це говорить професор Адам Сміт з Корнельського університету.

До речі, Гегарот - не єдина потужна фортеця у регіоні. Вона входить до цілої низки захисних споруд, збудованих приблизно в один час. Хоча особливістю Гегарота було те, що він був окультним центром для володарів.

Вчені з'ясували, що було кілька різних методик ворожіння - за допомогою кісток тварин, киданням костей та за допомогою спеціальних камінців.

Слід зазначити, що хоча розкопки у цій місцевості тривають уже понад десять років - з 2003 року, однак багато питань все ще залишається відкритими. Не відомо, наприклад, який народ жив у цих містах три тисячі років тому, а також імена царів, які правили тут.

Зараз ви читаєте новину «У Вірменії розкопали святилища, яким понад 3 тисячі років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути