Ексклюзиви
вівторок, 20 червня 2017 14:31

В Аргентині знайшли особисті речі Гітлера
6

У передмісті Буенос-Айреса агенти Інтерполу виявили унікальні артефакти Третього Рейху та особисті речі Адольфа Гітлера.

Знахідку назвали найбільшою колекцією артефактів нацистської Німеччини в історії Аргентини, пише Associated Press.

Одна з найбільших колекцій часів нациської Німеччини
Фото: Associated Press
Одна з найбільших колекцій часів нациської Німеччини
Одна з найбільших колекцій часів нациської Німеччини
Одна з найбільших колекцій часів нациської Німеччини
Одна з найбільших колекцій часів нациської Німеччини

Колекціонер зберігав у прихованій кімнаті портрет Адольфа Гітлера, набір ножів, пісочний годинник із нацистським маркуванням, статую-герб Третього Рейху, набір губних гармошок та багато іншого.

Агенти Інтерполу, отримавши дозвіл суду, увірвалися в будинок колекціонера. Їхню увагу привернула книжкова полиця, за якою виявився прохід у таємну кімнату.

За нею знайшли 75 предметів, які, на думку влади, є оригінальними. Свого часу могли належати високопоставленим нацистам. Особливу увагу вчені приділили лупі, якою користувався сам Адольф Гітлер, так званим іграшкам для "зомбування" дітей і приладу для вимірювання голови - такими нібито визначали приналежність новонароджених до арійської раси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали автомобіль секретаря Адольфа Гітлера

Власником предметів вважається Йозеф Менгеле, який проводив медичні досліди на в'язнях концтабору Освенцим. Відомо, як тільки до суду за військові злочини притягли великих фігур Третього Рейху, Менгеле утік до Аргентини.

Американець на ім'я Ісидор Хіт Кемпбелл офіційно змінив ім'я на Ісидор Хіт Гітлер. Документи оформив 8 травня, у річницю закінчення Другої світової війни. Свої нові ініціали IHH він розшифровує як I Hail Hitler - "Я вітаю Гітлера". Ісидор Хіт Гітлер неписьменний. Ніколи ніде не працював. Не раз притягувався до відповідальності за насильство та опір органам влади. Має 9 дітей від 5 різних жінок. Деяких із них назвав на честь діячів Третього Рейху.

Зараз ви читаєте новину «В Аргентині знайшли особисті речі Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути