середа, 10 вересня 2014 14:32

Уникнув розтину і пішов з моргу - 115-річчя з дня народження Мессінга

Сьогодні виповнюється 115 років з дня народження Вольфа Мессінга.

Автор: img15.nnm.me
 

Мессінг умів не тільки підпорядковувати людей своїй волі, розплутувати складні злочини, але і передбачати майбутнє, в тому числі найбільші події історії. Саме він передбачив Гітлеру смерть, якщо той відправить війська на Схід.

З 6 років він навчався в синагозі, ще хлопчиком втік з дому. Саме тоді він вперше дізнався про свої унікальні здібності в поїзді, де їхав без квитка, коли кондуктор спокійно пробив компостером протягнутий йому маленьким Мессінгом клаптик газети.

Знепритомнівши через голод на вулиці Берліна, він потрапив в морг і дивом уникнув розтину - студент почув тонке серцебиття.

Він навчався у знаменитого невропатолога - професора Абеля, був знайомий з Фрейдом, об'їздив весь світ з виступами, які демонстрували його унікальні здібності. А потім його заарештували гітлерівці за пророкування загибелі Гітлера і він втік, уявним наказом зібравши всіх тюремників у своїй камері.

Представники НКВС запросили його в Москву, до Сталіна. Для перевірки здібностей Мессінгу дали завдання зняти в банку з рахунку 100 тисяч рублів за порожнім папірцем - і йому це вдалося.

Потім багато років Мессінг виступав як ілюзіоніст в радянському цирку. Під час війни, як це було прийнято в той час, побудував два літака на "кошти артиста". Написав автобіографічну книгу.

Нагадаємо, що останній виступ Вольфа Мессінга відбувся в Москві в кінотеатрі "Жовтень". Цього вечора йому все вдавалося, він був "в ударі", всі досліди виконувалися бездоганно. І тому він повертався додому, як переможець, в піднесеному настрої. Раптом відчув себе погано і без мук покинув цей світ 8 листопада 1974 року.

Зараз ви читаєте новину «Уникнув розтину і пішов з моргу - 115-річчя з дня народження Мессінга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути